Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘ZA OVO NEMA NIKAKVOG OPRAVDANJA’ Utučeni izbornik nakon debakla koji će se pamtiti

Autor: I.K.

Nije bilo lako pronaći riječi hrvatskim igračima i izborniku Hrvoju Horvatu nakon što je Crna Gora bila uvjerljiva i došla je do 32:26 na početku drugog kruga Europskog prvenstva rukometaša. Prvi nastup u Budimpešti bio je vrlo slab za Hrvatsku, a poslije poraza, Horvat je u prvoj reakciji opisao kako mu je to izgledalo, ističući da za ovakvu predstavu nije bilo nikakvog opravdanja.

‘Otvorili smo utakmicu dosta nervozno, nismo igrali što smo tražili, da budemo strpljivi. Htjeli smo u pet ili 10 minuta slomiti Crnogorce, na to se nadovezalo nekoliko obrana njegovog golmana i to je  stvorilo nervozu’, rekao je izbornik pred kamerama RTL-a, dodajući da se potom nije moglo zaustaviti protivnike dok su napadali iako se pokušavalo s promjenama obrana.’

Bila je prisutna nervoza, promašivali smo šanse. Dok je utakmica trajala, dogovorili smo se da nećemo gledati semafor bez obzira što se događa, ali bilo je tu puno neiskusnih igrača’, dodao je Horvat.

‘Nije bilo podcjenjivanja’

‘Nismo podcijenili Crnu Goru, znali smo koju kvalitetu ima. Znamo kako trebamo igrati i izgledati na terenu da bismo bili pravi’, decidiran je bio izbornik, koji zna i što ovo znači za Hrvatsku. Šanse za prolazak u polufinale sada su male.

‘Apsolutno, matematika je takva. Znali smo nakon utakmice protiv Francuske da nas svaki sljedeći poraz udaljava od borbe za medalju. Primarno je da mi izgledamo bolje, a ne tako nervozno kao danas’, kazao je Horvat.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Alilović tužan na povratku

Svoje dojmove je pred kamerama RTL-a približio i Mirko Alilović, koji se u porazu od Crne Gore vratio na gol hrvatske reprezentacije. U prvoj reakciji, kazao je da treba gledati dalje i podignuti se nakon ovog poraza, a dodao je što je dovelo do neugodnog raspleta.




‘Sve je počelo s problemima s koronom malo prije prvenstva, Crna Gora je bila praktički kompletna, a Hrvatska je promijenila 12-13 igrača tijekom prvenstva. Oni su skupa, dok mi improviziramo iz utakmice u utakmicu. Oni su vidjeli da mogu, ponijela ih je atmosfera, žar, borba, sve im je išlo, rezultat je takav kakav je’, kazao je hrvatski golman, opisujući moguće negativne faktore koji su utjecali na poraz.

‘Veća odgovornost, drugi krug, u Szegedu je bilo puno naših navijača, a danas su tribine bile prazne. Na sve to smo upozorili mlade igrače, ali nije se lako pripremiti i živjeti s tim, kad se ne zna tko će igrati, a tko ne’, veli Alilović.

‘Bili su bolji, treba čestitati’

‘Nismo ih podcijenili, imaju igrače u vrhunskim klubovima, danas su bili bolji protivnik i treba im čestitati’, dodao je hrvatski golman, opisujući i probleme u obrani.

‘Upozoravali smo na igru s pivotom, tu su nam napravili dvije-tri akcije rano, onda se otvarao i prostor za vanjske šuteve. Kad smo se mogli približiti, stigle su greške i odvojili su nam se na šest razlike’, istaknuo je Alilović.

‘Danas je problem bio sve, ne samo vanjski šutevi, sve što smo se dogovorili opet je nekako prošlo’, zaključio je povratnik na gol Hrvatske.

 

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.