Foto: GuliverImage/Stephen Blackberry/Imago Sports

(VIDEO) POGLEDAJTE TEŽAK PAD NA STAZI: Odletio je i ostao ležati, a onda iznenađenje za sve

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Opasna je jurnjava stazom u svim automoto sportovima, nažalost, ponekad i s tragičnim posljedicama, kao što se nedavno u Hrvatskoj, na Grobniku, dogodilo pogibijom iskusnog suca dok je trajala međunarodna auto utrka na poznatoj stazi u blizini Rijeke.

Kakve sve izazove može dogoditi kruženje stazom u velikoj brzini, pokazalo se i ovog vikenda u MotoGP-ju, na slavnom britanskom Silverstoneu, gdje je težak pad doživio španjolski motociklist Aleix Espargaro. Španjolac je na slobodnom treningu pao u brzini koja je, kako približava Marca, iznosila oko 165 km/h, a prizor je izazvao veliku zabrinutost.

Kako je to izgledalo, pogledajte – ovdje.

Reakcija stigla brzo

Španjolski motociklist je u brzini odletio sa svojeg motora, poslije pada je ležao i previjao se, izazivajući zabrinute poglede u ‘boksu’ svoje momčadi Aprilije. Prva reakcija koja je donijela pomoć stigla je brzo, a potom, Espargaro nije mogao hodati sam, već su ga poslije pada pokraj staze odnijeli na nosilima.

Poslije drame – preokret

Mnogi su se nakon ove dramatične scene zabrinuli za španjolskog motociklista zbog mogućih težih ozljeda, no potom, nakon što se uspio podignuti na vlastite noge i tako stići do vozila hitne pomoći kojim je prebačen na pregled u bolnici uz stazu, stigao je preokret.

I to ne bilo kakav.




Espargaru je kao najteža posljedica pada ostala ozljeda desnog stopala, a to ga nije zaustavilo. Nakon što je bio na pregledu, brzo se vratio na stazu i nastupio je u kvalifikacijama, s dolaskom do odličnog šestog mjesta.

To se zove upornost, na način koji je mnoge iznenadio, a i oduševio nakon što je vladao strah od težih posljedica pada.

 

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.