Twitter

(VIDEO) NESIGURAN POČETAK OLIMPIJSKIH IGARA: Nakon spusta odgođen i ženski slalom!

Autor: Bruno Herljević

Veleslalom skijašica trebao se održati u ponedjeljak, no zbog vjetra koji puše i do 70 km na sat prebačen je na četvrtak, 15. veljače

Snažan vjetar nastavlja stvarati probleme organizatorima zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu. Nakon muškog spusta zbog vjetra je odgođen i ženski veleslalom.

Veleslalom skijašica trebao se održati u ponedjeljak, no zbog vjetra koji puše i do 70 km na sat prebačen je na četvrtak, 15. veljače.

U četvrtak će biti i spust skijaša koji se prvotno trebao održati u nedjelju, ali je također odgođen zbog vjetra i loših vremenskih uvjeta. Tako će prva vožnja ženskog veleslaloma biti u 9:30 sati po lokalnom vremenu, u 11 sati će biti muški spust, a u 13:15 druga vožnja veleslaloma skijašica.

Na startu veleslaloma trebalo bi se pojaviti 80 skijašica među kojima i tri hrvatske predstavnice. Leona Popović ima stratni broj 30., Andre Komšić bi trebala startati s brojem 48., dok Ida Štimac ima broj 55.

U utrci je trebala nastupiti i Lana Zbašnik no mlada hrvatska alpinka nije imala sreće s debijem na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Već tijekom prvog treninga veleslaloma u Jongpjongu u srijedu ozlijedila je koljeno i zbog rupture križnog ligamenta, te parcijalne rupture medijalno kolateralnog ligamenta morala je otkazati svoje sudjelovanje na ZOI.

Prema rasporedu iduća skijaška utrka na ZOI trebala bi biti muška kombinacija u utorak. Prije četiri godine u Sočiju u toj disciplini je Ivica Kostelić osvojio srebro iza Talijana Sandra Vilette.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.