Foto: Tea Cimas / Cropix/Ilustracija

(VIDEO) IZBIO KAOS NA UTAKMICI HRVATSKE: Sve krenulo od provokacije, nije im ostao dužan

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatski odbojkaški reprezentativci su u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra dogodine doživjeli poraz od Grka u Glyfadi, južno od Atene, a susret koji je završen s 3:0 u korist domaće reprezentacije odjeknuo je zbog ružnih scena na terenu u trećem setu.

Grci su prve dvije dionice ove utakmice dobili s 25:12 i 25:23, a na putu do 25:15 u trećem setu, došlo je do incidentne situacije kod 7:6 u korist domaće momčadi u toj dionici dvoboja.

Sve je krenulo od provokativne geste rukama koju je nakon grčkog osvojenog poena u bloku imao Giorgos Petreas. Nakon toga, njemu se pridružio Athanasios Protopsaltis koji je nešto dobacio u smjeru hrvatske momčadi, a najžešću reakciju na hrvatskoj strani imao je Ivan Mihalj, koji je prešao mrežu i na protivničkoj strani terena ‘zakačio’ se s grčkim igračima.

Sudac imao posla

Nakon svega, poslije naguravanja koje je slijedilo, na ove kaotične scene na terenu reagirao je glavni sudac utakmice. Prvo je pokazao po jedan žuti i crveni karton, crveni je pripao Ivanu Mihalju koji je morao iz igre, a nakon malo čekanja, isključenjem je kažnjen i Athanasios Protopsaltis, jedan od sudionika na grčkoj strani. Trebalo je vremena da se sve smiri, s prekidom koji je trajao oko četiri minute prije nego se krenulo dalje, a Grci su potom dovršili posao u ovoj utakmici osvajanjem trećeg seta.

Pogledajte spornu situaciju – ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski odbojkaški savez (@hosodbojka)

Hrvatskoj prvi poraz

Hrvatska je u Glyfadi doživjela prvi poraz u ovom kvalifikacijskom ciklusu, četiri dana poslije startne pobjede nad Cipranima bez gubitka seta u Osijeku. U ovoj skupini nalazi se i Norveška koja je bez pobjede nakon dva odigrana kola.




Na vrhu je Grčka koja ima obje pobjede, a Hrvati i Ciprani su s po jednom pobjedom i porazom. Odlazak na Europsko prvenstvo osigurat će pobjednici kvalifikacijskih skupina i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz sedam skupina.

Hrvatska će svoj put u gustom rasporedu utakmica nastaviti u srijedu protiv Norveške u Osijeku, a potom, do kraja kolovoza slijede gostovanje protiv Norvežana (14.8.), domaća utakmica protiv Grka (17.8.) i gostujući susret s Cipranima (20.8.).

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.