Foto:instagramscreenshot

(VIDEO) EKSTREMNO DA EKSTREMNIJE NE MOŽE! Od ovog pothvata stalo nam je srce

Autor: G.I.Š.

Ekstremni sportovi uživaju veliku popularnost u svijetu zbog svojih atraktivnih poteza, a Tom Pages u svojim nastupima često pomjera granice onoga što smatramo ekstremnim.

Višestruki Red Bull X-Fighters šampion napravio je nešto što nitko ranije nije, na motociklu je izveo dvostruki salto sa 135 m visine i prizemljio se padobranom.

Ovaj 36-godišnji Francuz je vlasnik pet zlatnih, dvije srebrne i jedne brončane medalje s X Gamesa, želio je spojiti freestyle motocross (FMX) i padobranstvo u uzbudljivom projektu kakav do sada nikad ranije nije izveden.

Skok motorom u bezdan

“U slobodno vrijeme, kada ne vozim, uživam u padobranskim skokovima. Idem korak po korak. Počeo sam trenirati u zračnom tunelu, a zatim sam 2015. počeo skakati s timom Soul Flyers. Uslijedio je BASE skok iz helikoptera, a potom i s mosta na otoku Reunion“, objasnio je Francuz, pa rekao koliko dugo čeka da ostvari ovaj ludi naum.

“Bio sam prestravljen idejom, ali nisam mogao odoljeti zamišljati kako bi bilo skočiti s motociklom. No, zbog pandemije Covida sam sve morao staviti na čekanje do ožujka 2021. Konačno sam, usprkos složenosti projekta, imao priliku ostvariti svoj san”, kaže Pages.

Pages je skočio preko 55 metara daleko od litice, u zraku izveo dvostruki salto, zajedno s motociklom slobodno padao brzinom od 150 kilometara na sat, da bi na kraju otvorio padobrane i 30 sekundi kasnije se prizemljio 170 m niže.




“Ne postoji bolja lokacija za ovo od Avoriaza! To je čarobno mjesto: okruženo prirodom, s drvenim zgradama i odličnom infrastrukturom. Odmaralište je zaista pogodno za freeriding, i jedino je mjesto gdje sam pronašao vertikalnu liticu višu od 130 metara. Morali su se steći svi uvjeti, jer ništa nismo željeli prepustiti slučaju. Najteže od svega bilo je nešto što u videu ne možete vidjeti: vjetar”, otkrio je Pages, a njegov pothvat zabilježen je u dokumentarnom filmu Flight Mode.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.