Screenshot/Youtube

(VIDEO) Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak! U jezivom dvoboju, suparnika ostavio bez svijesti!

Autor: Zlatko Govedić

Brazilac Deiveson Figueiredo novi je UFC prvak. Na Abu Dhabijevom otoku Yasu (Fight Island) ponovio ono što je napravio u veljači kada je protiv Josepha Benavideza upisao pobjedu u borbi za naslov UFC prvaka muha kategorije.

No, tada je Figueiredo promašio vagu i nije bio u konkurenciji za osvajanje pojasa, zbog čega je ovako brzo dogovoren revanš. Benavidez je bio vrlo glasan u pripremi meča, no prošao je još gore nego u prvom dvoboju.

Figueiredo ga je završio gušenjem u prvoj rundi, a to mu je i bila velika želja uoči dvoboja. Brazilac je želio slaviti na način na koji još nitko nije slavio protiv Benavideza. Ovo mu je bio sedmi pojas, no rubrika “submission” mu je do danas bila prazna.

Bio je to čisti teror gotovo punih pet minuta nad Amerikancem, koji je u konačnici nakratko izgubio svijest. Nije želio tapkati prilikom gušenja, te se onesvijestio.

Prethodno ga je Figueiredo dobro izudarao u stand-upu, a potom i izmrcvario u parteru. U nijednom trenutku Banavidez nije predstavljao ni najmanju opasnost za Brazilca koji je odradio možda i najboljih pet minuta u karijeri.

Bio je ovo drugi meč Figueireda za titulu UFC prvaka i po drugi put je slavio. Samo mu se onaj prvi ne broji jer je pao na vagi. Za Benavideza je ovo vjerojatno bila posljednja prilika da se okruni pojasom, s obzirom da mu je ovo bio četvrti pokušaj osvajanja UFC pojasa.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.