Photo: HRS

VELIKO FINALE JUNIORSKOG SP: Dalje nije išlo, prvi poraz nakon osam pobjeda u finalu protiv Francuza

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska muška reprezentacija do 21 godine osvojila je srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu održanom u Španjolskoj nakon što je u finalu u Vigu izgubila od Francuske sa 23-28 (10-15).

Ovo srebro je prva medalja sa svjetskih rukometnih prvenstava za hrvatske juniore.

Izabranici Davora Dominikovića niti u jednom trenutku finalnog susreta nisu bili u prednosti, Francuzi su postigli prva dva gola na koja je sa svoja dva pogotka odgovorio Josip Šarac i u 5. minuti poravnao na 2-2. Nažalost, kada je imao priliku postići i treći gol zaredom, Šarca je na “ziceru” zaustavio francuski vratar Valentin Kieffer. Uslijedile su još tri vezane obrane Kieffera što su Francuzi iskoristili za bijeg na 5-2 u 9. minuti.

Iako je prti tom rezultatu Dominiković zatražio minutu odmora, nastavila se loša igra Hrvatske u napadu što je rezultiralo francuskim protunapadima te je u 16. minuti bilo visokih 10-3. Najbolje razdoblje hrvatske igre stiglo je u trenutku kada je na naša vrata stao Panjan umjesto Ereša i odmah uspio obraniti nekoliko teških lopti. Kod rezultata 11-4 u 19. minuti Francuzi su dobili sedmerac uz isključenje Šarca, no Panjan je obranio kazneni udarac, a u naredne dvije minute je Dominik Novak postigao dva gola s kojima je smanjio na 11-6. I po povratku Šarca na teren nastavila se dobra igra Hrvatske, dva pogotka zaredom postigao je Halil Jaganjac, a jednoga iz protunapada i Fran Mileta pa je zaostatak smanjen na samo 11-9 pet minuta prije odmora. Nažalost, Francuzi su odgovorili svojom serijom 4-0 golovima Gaudina, Villeminota, Gibelina i Dourtea i ponovno se odvojili na veliku razliku.

U drugom poluvremenu Hrvatska se tek u 55. minuti primakla na manje od četiri razlike kada je Jaganjac uspio pogoditi za 25-22. U sljedećem napadu jedan je francuski igrač evidentno igrao nogom, ali suci ostali nijemi što je isprovociralo reakciju našeg izbornika Dominikovića koji je zato isključen. Francuzi su taj sudački poklon iskoristili za bijeg na 28-22 i konačno rješenje utakmice.

Josip Šarac sa sedam i Halil Jaganjac sa šest golova bili su najefikasniji u sastavu Hrvatske, dok su Francusku predvodili Benjamin Richret sa šest te Antonin Mohamed i Kyllian Villeminot sa po četiri pogotka.

Treće mjesto zauzela je reprezentacija Egipta koja je u dvoboju za broncu pobijedila Portugal sa 37-27.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.