Foto: Damir Krajac/CROPIX

Velika hrvatska nada zaustavljena u naletu prema naslovu: Samo ju je presjeklo i nije mogla dalje

Autor: Ivor Krapac

Neugodne vijesti došle su iz Jeruzalema. Ondje je u akciji na atletskom juniorskom Europskom prvenstvu u akciji bila Jana Koščak, jedna od najvećih nada hrvatskog sporta, kojoj se smiješio napad na naslov u sedmoboju, ali umiješala se ozljeda.

Mladu Janu, 17-godišnjakinju iz Varaždina, presjekla je bol u zadnjoj loži, a ozljeda je bila takve težine da nije mogla nastaviti natjecanje. Bila je u vodstvu nakon tri discipline, a nevolja ju je pogodila u bacanju kugle, u trećoj disciplini sedmoboja u Jeruzalemu.

Za jednu od najvećih nada hrvatskog sporta ovo je bila nesreća u gradu koji pamti i po puno ljepšim vijestima.


Prije nešto više od godinu dana, lani u srpnju, 17-godišnja Varaždinka je u Jeruzalemu postala mlađejuniorska europska prvakinja u sedmoboju, a sada se ozljeda umiješala u njezinom naletu u uzrastu do 20 godina.

Kako je izgledao nesretni trenutak za Janu u bacanju kugle, pogledajte – ovdje.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Za mladu hrvatsku nadu je ova nevolja stigla u godini u kojoj je do sada već napravila puno, uključujući rušenje svjetskog rekorda u petoboju u uzrastu do 18 godina.

Za razliku od prošle godine i slavlja na mlađejuniorskom EP-u, nastup u Izraelu ovog puta nije ispao sretan…
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.