Foto: GuliverImage/AP Photo/Anna Szilagyi

UŽIVALA U BAZENU, A ONDA VELIKI ŠOK: ‘Najednom sam se počela gubiti, osjetila sam da nisam najbolje…’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nedavno Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, održano u Mađarskoj, donijelo je dramatične scene u kojima je u prvom planu bila Anita Alvarez, američka sinkronizirana plivačica kojoj su u Budimpešti trebali pružati liječničku pomoć nakon što se skoro utopila u bazenu.

Nastup Alvarez ostao je upamćen po drami u kojoj je glavnu ulogu u spašavanju odigrala njezina trenerica, Španjolka Andrea Fuentes, koja je uskočila u bazen i prva pružila ruku pomoći 25-godišnjoj američkoj sportašici s kojom radi. Alvarez je u jednom trenutku osjetila slabost, kako se kasnije doznalo, nije prvi put da joj se to dogodilo, no ovog puta sve se zbivalo na velikom natjecanju i jako je odjeknulo.

Nakon svega, o dramatičnim zbivanjima izjasnila se i sama Alvarez, opisujući opasnu situaciju u kojoj je bila, s detaljima iz njezinog kuta gledanja u razgovoru za američki NBC.

Sve se dogodilo odjednom

Tijekom gostovanja u programu američke televizijske postaje, 25-godišnja sinkronizirana plivačica istaknula je da je uživala u svojem nastupu u Budimpešti, no potom, iznenada se sve promijenilo. ‘U jednom trenutku sam se počela gubiti. Nakon što sam izvela jedan potez rukom, osjetila sam da nisam najbolje i to je bilo zadnje čega se sjećam’, rekla je Alvarez.

Foto: GuliverImage/GEPA pictures/Csaba Doemoetoer

Silno zahvalna trenerici

Američka sportašica dodala je i kako osjeća veliku zahvalnost zbog poteza svoje trenerice, koju je nazvala svojom junakinjom.

Inače, nakon što se sve dogodilo, u prvom planu našla se i slična reakcija španjolske trenerice kada je trebalo skočiti u spas nakon što je američkoj sinkroniziranoj plivačici pozlilo. Dramatična situacija s Alvarez dogodila se i lani tijekom olimpijskih kvalifikacija održanih u Barceloni, također s gubitkom svijesti američke sportašice u bazenu i potrebom da joj se što brže pruži pomoć, sa spretnom reakcijom njezine trenerice.

Nakon opasne situacije u Budimpešti, Alvarez je dobila ‘crveno svjetlo’ za nastavak natjecanja na nedavnom SP-u, a sada je sve približila i iz svojeg kuta gledanja…




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.