UZBUĐENJA NA PRVENSTVU HRVATSKE Kegel opet pokazao premoć, Vidović do trofeja bez izgubljenog seta

Autor: Dnevno

Nakon prošlogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, hrvatski squash je dobio nove stare državne prvake. Proteklog vikenda je u SquashToweru na zagrebačkoj Zavrtnici održano Prvenstvo Hrvatske.

Okupili su se najbolji hrvatski juniori i seniori. U svim kategorijama dobili smo nove stare prvake. Juniori do 19 godina, osvajač je Jan Cerovac koji je u finalu rezultatom 3:2 bio bolji od Vida Jurkovića, dok je treći bio Jan Vugrek. Kod juniorki do 19 godina Franka Vidović je bez izgubljenog seta na drugom i trećem mjestu ostavila Korinu Centrih i Doru Režić.

Muška open kategorija, ponovno je Martin Kegel pokazao premoć i bez izgubljenog seta osvaja svoje 5. prvenstvo Hrvatske u nizu. Drugi je bio Ivan Krznarić a treći Jan Cerovac.

Franka bez izgubljenog seta

Open kategorija žena je pokazala kako juniorke uistinu igraju najbolji squash u zemlji te je konačni poredak bio identičan juniorskom. Dakle prva Franka, druga Korina i treća Dora. Veseli nas podatak o prosjeku godina na postoljima. U muškoj open kategoriji prosjek godina je 21, a u open ženskoj kategoriji tek 15.

Mladost na postoljima garantira svijetlu budućnost sporta. Idući turnir za naše reprezentativce je Croatian junior open kojiće okupiti 65 natjecatelja iz 7 zemalja. Turnir se igra 23.-24.10.2021.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.