fbpx
Ilustracija, Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

UCJENJIVALI GA SNIMKOM KONZUMACIJE KOKAINA: Kapetan je priznao sve osim jednog

Autor: G.I.Š.

Sportskih priča u kojima je zbog nepromišljenosti neki sportaš morao naprasno prekinuti karijeru ima na pretek, ali priča bivšeg kapetana i reprezentativca kriket reprezentacije Zimbabvea Brendana Taylora je posebna.

Naime, Taylor je priznao kako je uzeo novac od osoba koje su ga ucjenjivale video snimkom na kojoj konzumira kokain, a mito je bilo za to da im pomogne u namještanu međunarodnih utakmica.

Snimka je nastala 2019. godine kada je Taylor bio u Indiji te ga je lokalni biznismen ponudio kokainom na što je sportaš pristao, ili kako je sam izjavio “zagrizao je mamac”.


Uzeo novac

“Sljedećeg jutra isti muškarci su došli u moju hotelsku sobu i pokazali su mi video snimku na kojoj se vidi kako uzimam kokain. Oni su rekli da će objaviti snimku ako ne pristanem sudjelovati u namještanju međunarodnih utakmica”, rekao je Taylor.

Naveo je kako će dobiti višegodišnju suspenziju i da je želio oglasiti prije Međunarodne kriket unije (ICC)., a priznao da je kako je uzeo i 15.000 dolara, ali je rekao da nikad nije namjestio utakmicu.

Za prvih 15.000 dolara rekao je kako su bili “depozit” za namještanje utakmica, a obećano mu je još 20.000 dolara “kada završi posao”. Igrač je dodao kako mu je trebalo četiri mjeseca da prijavi incident i priznao je kako je prekršio pravila protiv korupcije ICC-a.

Prihvaća suspenziju

Taylor je izjavio kako će “ponizno” prihvatiti suspenziju i da se “nada kako će njegova priča biti ohrabrenje za igrače kriketa da što ranije prijave bilo kakve ilegalne radnje”. On je rekao da će se prijaviti u centar za rehabilitaciju “da se očisti i vrati svoj život na pravi put”.
“Dugujem sebi i svojoj obitelji da se očistim i stavim ih na prvo mjesto. Dozvolio sam da neka supstanca preuzme kontrolu i naruši moju viziju, moj moral i moje vrijednosti i vrijeme je da dam prioritet stvarima koje su zaista važne”, poručio bivši kapetan Zimbabvea.

Uz sve naveo je kako je uzimao lijekove za liječenje psihičkih problema i da je godinama prolazio kroz “pakao” zbog problema s narkoticima.

Taylor je prošle godine nakon 17 godina završio karijeru tijekom koje je bio jedan od najboljih igrača i strijelaca reprezentacije Zimbabvea u kriketu.
Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.