Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Tomaševiću žestoko vratio u ‘ratu’ oko svjetskih prvaka: ‘Je li i za doček na Tuđmanu htio poziv?’

Autor: Ivor Krapac

Traje ‘ratovanje’ oko izostanka jačeg dočeka za hrvatske vaterpoliste u Zagrebu nakon što su se u nedjelju vratili iz Dohe s osvojenim naslovom prvaka svijeta, a u prepucavanju koje se oko ovog odvija, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je pred novinarima odgovornost prebacio na Vladu RH, spominjući da je Vlada mogla i sama organizirati doček.

S druge strane, odgovor je dao Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta. Družak je reagirao priopćenjem za javnost u kojem se dotaknuo nekoliko aspekata povezanih s dočekom, ne samo izostanka velikog dočeka hrvatskih zlatnih na Trgu bana Jelačića.

Između ostalog, spomenuo je i Tomaševićev izostanak s dočeka u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon što je hrvatska reprezentacija u nedjelju došla letom iz Dohe. Taj Tomaševićev izostanak je također bio tema rasprava, a o tome zbog čega nije bilo velikog dočeka su pljuštale brojne reakcije.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

‘Nije bilo povratne informacije od Grada’

“Nisam imao namjeru upuštati se u rasprave oko (ne)organiziranja dočeka naših Barakuda nakon osvajanja titule svjetskih prvaka u glavnom gradu svih Hrvata, ali ipak moram, radi istine i ne iskrivljavanja činjenica ponoviti slijed događanja”, objavio je Družak u priopćenju za javnost.

“U četvrtak, neposredno nakon što su se naši vaterpolisti plasirali u finale (15,51 h) nazvao sam Milana Pavelića, do nedavno pročelnika pa pomoćnika pročelnika za sport u Gradu Zagrebu, koji mi se nije javio, ali mi je uzvratio poziv u 16,23 h. Zamolio sam ga da pita svoje nadređene ima li Grad namjeru odnosno želi li organizirati doček vaterpolista te da me žurno izvijesti”, nastavio je Družak.

“Kako od Grada nisam dobio nikakvu povratnu informaciju ponovno sam nazvao gospodina Pavelića u petak (18,53 h), no niti on nije imao odgovor od nadređenih koje je upoznao s temom, ali nikakvu uputu nije dobio”, dodaje državni tajnik u Vladi RH.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

‘Počeli smo organizaciju dočeka u Zračnoj luci’

“Vidjevši kako Grad ne pokazuje interes, a želeći da ipak na svečan način dočekamo vaterpoliste, započeli smo s organizacijom dočeka zajedno s Hrvatskim olimpijskim odborom u Zračnoj luci Franjo Tuđman. S obzirom kako predsjednik Vlade nije mogao, iako je želio, biti nazočan na dočeku u Zračnoj luci, odmah je donio odluku o prijemu delegacije u prostorijama Vlade RH što je i održano sutradan, u ponedjeljak u 11 sati”, nastavlja Družak.
“U dogovoru s Vladom ja sam kao državni tajnik uvodno pozdravio ekipu u ime predsjednika i u ime ministrice turizma i sporta te najavio prijem u Vladi. Također, od strane predsjednika Vlade dana je uputa o žurnoj dodjeli novčane nagrade što je i potvrđeno na telefonskoj sjednici Vlade u ponedjeljak ujutro”, istaknuo je državni tajnik.

“I da demistificiram i tobožnje pomanjkanje komunikacije. Jedina je istina kako od strane Ministarstva turizma i sporta te Vlade RH nije bilo pomanjkanja komunikacije, a evidentna je bila želja za organizacijom dočeka, iako je to do sada uvijek isključivo bilo u organizaciji gradova, koji su dočekivali naše proslavljene sportaše. Tako sigurno gradonačelnici Dubrovnika, Splita, Rijeke ili Šibenika nisu nikoga pitali ili čekali hoće li u svom gradu organizirati doček vaterpolistima, a to nikada nije bio slučaj niti u Zagrebu, svih prijašnjih godina, kada je sport na državnoj razini bio dio Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kasnije i Središnjeg državnog ureda za šport… Iznimka je bila jedino 2022. godina kada je Vlada želeći pomoći Gradu Zagrebu i nudeći svoje resurse, preuzela koordinaciju organizacije dočeka naših Vatrenih”, naglašava Družak u svojem priopćenju.

Nisam imao namjeru upuštati se u rasprave oko (ne)organiziranja dočeka naših Barakuda nakon osvajanja titule svjetskih…
Objavljuje Tomislav DružakUtorak, 20. veljače 2024.

‘Zašto nisu dočekali vaterpoliste?’

“I na kraju, ako čak i zanemarimo sve ove navedene činjenice, koja je bila prepreka gradonačelniku Tomaševiću ili njegovom predstavniku, da pozdrave i dočekaju vaterpoliste u Zračnoj luci. Ili je i za to čekao poseban poziv?”, zapitao se državni tajnik u svojem prioćenju, u kojem je imao i zahvalu Hrvatskom olimpijskom odboru, načelnici policije, voditeljima carine i vodstvu Zračne luke na pomoći i na susretljivosti u organiziranju svečanog dočeka.

HNS imenovao nasljednika Jarnija, neke će iznenaditi izbor, dolazi iz Hajduka

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.