Foto: Twitter/HRTsport

TKO JE HRVATSKI SKIJAŠ KOJI JE ODUŠEVIO SVIJET? Gipsov je učenik, a ima zanimljiv nadimak

Autor: Nika Aurora Ključarić

Hrvatska mlada skijaška nada, Elias Kolega (22), danas je u slalomu u švicarskom Adelbodenu završio šesti i time postigao najbolji rezultat hrvatskog skijanja još od vremena Ivice Kostelića. To je napravio tako što je poboljšao rezultat Istoka Rodeša koji je na Sljemenu bio sedmi.

Elias je rođen 23. svibnja 1996. u Münchenu. Otac mu je iz mjesta Kali na Ugljanu, a majka Zagrepčanka. Skijanje je krenuo trenirati sa sedam godina, a njegova najveća specijalnost je slalom. Prve bodove u Svjetskom kupu osvojio je u Wengenu 2018. zauzevši 21. mjesto, a na Olimpijskim igrama u Pjongčangu bio je 23. Skijaški uzori su mu Janica i Ivica Kostelić.

Ono što je zanimljivo je da mu je nadimak Vanilija. Tako ga zovu svi u skijaškoj reprezentaciji pa i Ivica Kostelić koji je jednom izjavio da je Elias nevjerojatno inteligentan i srčan.

Nakon što je Ivica završio skijašku karijeru, njegov otac Ante preuzeo je braću Kolega, Eliasa (22) i Samuela (20). Oni svakodnevno treniraju s Gipsom, a nakon dvije godine truda došli su i odlični rezultati Eliasa Kolege. On je bio najbolji Hrvat nakon prve vožnje na Sljemenu, držao je 15. poziciju, ali je odvozio sigurniju drugu vožnju i na kraju završio 20., što je također sjajan rezultat.

Elias je jednom prilikom izjavio da je njegova životna želja da mu cijela obitelj bude zdrava, a volio bi osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Obožava slušati rock kao i Ivica Kostelić, a u slobodno vrijeme svira gitaru te igra košarku i nogomet s prijateljima.

“Ove sezone ostvarujem jako dobre rezultate u Europskom kupu te se trudim u utrkama Svjetskog kupa ostvariti glavni cilj, a to je ulazak u druge vožnje”, rekao je Elias.

“Trojica Hrvata je u prvih 30. Mislim da je ovo jako važan dan za hrvatsko skijanje. Pokazali smo da imamo vrlo jaku slalomsku ekipu. To je velika motivacija za utrke koje slijede”, izjavio je Elias Kolega nakon druge vožnje na Sljemenu.




Ivica je i na Sljemenu najavio da je samo pitanje vremena kada će hrvatska slalomska reprezentacija eksplodirati. To vrijeme je očito sada.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.