Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

TKO ĆE IGRATI? Hrvatska s upitnicima ide u novu ključnu utakmicu, pratit će se i Srbi i Francuzi

Autor: I.K.

Hrvatska je došla do posljednje utakmice prvog kruga Europskog prvenstva za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj. Na kraju prvog dijela natjecanja u Szegedu, izabranici Hrvoja Horvata će se u 18 sati sresti s Ukrajinom, a traži se pobjeda koja je Hrvatskoj nužna za prolazak dalje.

Kao i do sada na EP-u, Hrvatsku i uoči Ukrajinaca prate upitnici u momčadi. Čeka se što će biti s Marinom Šipićem i Antom Gadžom, koji su u nedjelju propustili trening jer se nisu osjećali dobro, a mogućnost nastupa ovisit će o rezultatima testiranja na koronavirus, što se očekuje tijekom dana.

Pored toga, tu je i negativna posljedica iz ogleda sa Srbijom, u kojem je iz momčadi ispao Halil Jaganjac, ali ne zbog virusa.

Oporavak od potresa mozga

U slučaju Jaganjca, traje njegov oporavak nakon što je u utakmici protiv Srbije pretrpio potres mozga, zbog čega je propustio dio tog susreta. Nakon toga, Jaganjac je proveo noć u bolnici, a kako sada stoje stvari, teško će se stići oporaviti za ogled s Ukrajincima u gustom rasporedu nastupa na Euru.

Unatoč neizvjesnosti s raspoloživim igračima za utakmicu, Hrvatska protiv Ukrajine očekuje pobjedu, a takva očekivanja podebljava dosadašnji učinak Ukrajinaca na ovom turniru.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bez pravih šansi

Ukrajina je u prva dva kola doživjela dva uvjerljiva poraza, oba puta s puno primljenih golova. Srbija je na početku Eura slavila s 31:23, a Francuska je nadjačala Ukrajince s 36:23.

Svi zdravi i spremni hrvatski aduti trebali bi se pobrinuti za novi poraz ukrajinskih reprezentativaca, a potom će se pratiti susret Francuske i Srbije, u odluci o putnicima u drugi krug.




Potrebna francuska pobjeda

Uz pobjedu nad Ukrajinom, bez koje nema prolaska dalje, Hrvatska će se nadati i pobjedi Francuske, a za izbjegavanje kruga s tri reprezentacije s po četiri boda koristio bi i remi u ogledu Francuza i Srba.

Pobjeda Srbije donijela bi zatvaranje kruga s tri reprezentacije s po četiri boda, a u krugu sa Srbima i Francuzima moglo bi se dogoditi i ispadanje hrvatskih reprezentativaca zbog gol-razlike.

Utakmica Francuska – Srbija počinje u 20:30 sati.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.