Screenshot: Jovanka Radičević (radicevicjoksi4)

(VIDEO) THOMPSONOM I ŠKOROM ‘ZAPALILE’ SRBE: Pogledajte slavlje u autobusu: ‘Bruka, grmjeli su Thompsonovi stihovi!’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Europsko prvenstvo rukometašica bliži se završnici, a jedna pobjeda i proslava plasmana u polufinale ostavili su trag u Srbiji, koja na ovom EP-u nije ušla u drugi krug.

Odjeknula je jedna snimka na kojoj se, kako se može vidjeti, odvija slavlje u autobusu, a u pozadini se čuju stihovi pjesme ‘Sude mi’, hrvatskog hita koji su proslavili Miroslav Škoro i Marko Perković Thompson.

Snimka dočarava atmosferu u autobusu kojim su se vozile crnogorske reprezentativke, a sve je približila Jovanka Radičević, 36-godišnja snaga te ekipe na desnom krilu.

Slavilo se polufinale

Ova snimka stigla je u slavlju polufinalne ‘ulaznice’ do koje su Crnogorke došle pobjedom nad Rumunjkama, s 35:34 jučer u pretposljednjem kolu drugog kruga u skupini u Skoplju. Atmosfera koja se vidi bila je razuzdana, a reakcije su stigle.

Video pogledajte – ovdje.

‘Slavile su uz ustaške pjesme’

Na ovo je u Srbiji reagirao portal Kurir.

“Crnogorske rukometašice slavile uz ustaške pjesme: U autobusu grmjeli Thompsonovi stihovi”, stoji u naslovu na srpskom portalu.




Screenshot: Kurir

“Rukometašice Crne Gore proslavile su pobjedu nad Rumunjskom (35:34) i plasman u polufinale Europskog prvenstva uz pjesme ustaške ikone Marka Perkovića Thompsona”, piše u tekstu, u kojem se izdvaja i izbornica ekipe koja je bila u slavlju, slavna bivša rukometašica Bojana Popović.

“Crnogorke, koje s klupe predvodi Bojana Popović, inače rođena u Nišu, slavile su uz Thompsonovu pesmu ‘Sude mi'”, istaknuo je Kurir.

‘Skandal Crnogorki na EP-u’

Na snimku iz autobusa je u Srbiji reagirao i portal Mondo, ističući “skandal Crnogorki na Europskom prvenstvu” u svojem naslovu.




“Velika pobjeda, pa stihovi ‘ustaške himne’ – cijeli autobus pjeva!”, dodaje se u naslovu.

Screenshot: Mondo

“Glazbeni ‘broj’ ‘Sude mi’ koji su djevojke pjevale u autobusu na povratku iz dvorane u hotel na glasu je kao jedna od najpopularnijih pjesama među hrvatskim sportašima. Oni svoje trijumfe proslavljaju uz ‘brojeve’ Marka Perkovića Thompsona i Miroslava Škore, pa se za njih dvojicu može reći da najpoznatiji nacionalistički glazbenici u Hrvatskoj. Ovog puta su poznatu pjesmu iskoristile rukometašice Crne Gore”, piše u tekstu na Mondu.

Bila je to scena koja je odjeknula, a stigla je prije nego će se Crnogorke u Ljubljani u završnici Eura boriti za odličje.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.