Štrlek i Vori u najboljoj momčadi, Gojun najbolji obrambeni

Autor: dnevno.hr

Da imamo i višeg nego dobrog konja za utrku potvrđeno je na dodjeli nagrada nakon Europskog prevnstva gdje su se čak tri hrvatska imena našla među rukometnom elitom.

Malu utjehu za poraz u finalu Europskog prvenstva u Austriji dio naših igrača će naći u nagradama koje su dodijeljene nakon završetka turnira. Naime, u najboljoj momčadi prvenstva našla su se čak dvojica hrvatskih rukometaša. I dok za prekaljenog kružnog napadača i MVP-a s lanjskog Svjetskog prvenstva, Igora Vorija, to nije prva takva nagrada, mladi debitant na velikim natjecanjima Manuel Štrlek, sa samo 22 godine, postao je najbolje lijevo krilo prvenstva.

Najbolji obrambeni igrač i najbolji bloker Eura je Jakov Gojun, kojemu je ovo tek drugo veliko natjecanje. S obzirom da su i Štrlek i Gojun među našim najmlađim reprezentativcima, čini se kako se Hrvatskoj smiješi svijetla rukometna budućnost. Pomalo iznenađujuće, za najboljeg igrača turnira izabran je češki reprezentativac Filip Jicha, koji je postao i prvi strijelac turnira sa 53 postignuta gola.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.