Screenshot: YouTube/WSOC

STRAVIČNI ZLOČIN SVE ŠOKIRAO: Naručio ubojstvo trudne djevojke, priča dobila nevjerojatni zaokret

Autor: I.K.

Ljeto pri kraju donijelo je posebnu priču koju ima Chancellor Lee Adams, mladić koji je ovih mjeseci priveo kraju srednješkolsko obrazovanje u SAD-u. Mladić se podignuo i priveo kraju važnu životnu epizodu unatoč teškom životnom putu u kojem odgovornost nosi njegov otac Rae Carruth, nekadašnji sportaš, igrač američkog nogometa, čiji je zločin zamalo doveo do tragičnog kraja njegova sina prije nego je rođen.

Carruth je bio optužen i završio je u zatvoru zbog naručenog ubojstva svoje tadašnje trudne djevojke Cherice Adams u blizini njegova doma u američkom Charlotteu. Tragedija zbog koje je bivši igrač američkog nogometa bio iza rešetaka dogodila se u studenom 1999., a djevojka je nakon borbe za život preminula narednog mjeseca.

Liječničkom intervencijom u borbi za život djeteta, sin je spašen i rođen, no zbog okolnosti u kojima se ova tragedija zbivala, ostale su posljedice na mozgu i cerebralna paraliza s kojima danas 21-godišnji Chancellor Lee ide kroz život. Borba koju prolazi je teška, no kroz nju je ovog ljeta osigurao veliku pobjedu u svojem obrazovanju.

Carruth se djelomično izvukao

U tragediji koju je izazvao naručenim ubojstvom djevojke koja nije preživjela, Rae Carruth bio je u zatvoru gotovo 17 godina, s izlaskom u listopadu 2018., dok je ubojica koji je bio njegov poznanik dobio minimalnu kaznu od 40 godina i osam mjeseci prije mogućnosti izlaska, poživi li toliko dugo. S obzirom na zločin iza kojeg je stajao, Carruth je mogao dobiti i težu kaznu, a nakon izlaska nastavio je život daleko od očiju reflektora, pokušavajući se sakriti od interesa javnosti.

Neke priče o njemu ipak se javljaju s vremena na vrijeme. Doznalo se da je probao doći do sina, nadajući se da imaju barem nekakvu zajedničku budućnost, no mladić za sada ide svojim putem, uz pomoć bake Saundre Adams koja mu je životna podrška. Baka je u zločinu izgubila kćer, a krenula je dalje brinući se o unuku. U jednoj svojedobnoj priči s kojom je izašla u javnost, otkrila je da je primila novac za koji se smatra da ga je Carruth poslao za pomoć sinu, a tada je rekla da je to znak da se srce čovjeka koji je naručio ubojstvo njezine kćeri možda ipak mijenja. Vrata pomirbe su, tako, barem djelomično otvorena.

Dramatične okolnosti zločina

Priča koja se dogodila u pretposljednjem mjesecu 1999. bila je šokantna. Carruth je tada još bio aktivni igrač, a zbog zločina iza kojeg je stajao izgubio je sve. Okolnosti u kojima se ubojstvo dogodilo su sve šokirale. Zločin je bio počinjen praktički u mafijaškom stilu, hicima iz vatrenog oružja iz automobila u prolazu, a teško ranjena trudna djevojka koja nije preživjela napad potražila je spas javljajući se na broj za hitne situacije.

Njezin dramatični apel također je dospio u javnost, s detaljima što je doživjela i pozivom da joj pomognu. Zbrinuta je u bolnici, borba za njezin život nije imala sretni kraj, ali liječnici su uspjeli spasiti nerođeno dijete.




Velika životna pobjeda mladića

Dok je ovog ljeta završio srednju školu, 21-godišnji Chancellor Lee Adams odnio je veliku pobjedu u tragičnoj priči u kojoj je ostao s teškim zdravstvenim posljedicama. Mladić je pokazao da se borba isplati, kako je opisala baka koja je bila uz njega u sretnom danu.

‘Vidjela sam Chancellorovu upornost, koliko se trudi prijeći preko prepreka, koliko je izdržljiv i uspijeva doći do cilja iako većina ne bi vjerovala da je to moguće’, opisala je baka Saundra koja je u tragediji izgubila kćer, ali unuk ostaje njezino životno veselje.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.