Foto: Darko Tomas/CROPIX

ŠTETA ZA ZRINKU, POGREŠKA ODNIJELA VELIKU ŠANSU! Smiješio se uspjeh karijere, loše vijesti i za drugu Hrvaticu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je u prvoj vožnji bila sjajna treća, Zrinka Ljutić nije uspjela doći do novih velikih bodova u Svjetskom kupu skijašica na kraju nastupa u noćnom slalomu u austrijskom Flachauu. Mlada Hrvatica, koja će uskoro proslaviti 19. rođendan, nije završila drugu vožnju zbog pogreške koja se dogodila u ranoj fazi nakon što je krenula sa starta.

Ljutić je ‘zajašila’ jedna vrata i tu je došao kraj borbi za bodove, a time je propala jako lijepa prilika za najveći uspjeh u karijeri u Svjetskom kupu. Do sada, pamti peto mjesto iz slaloma iz prošle sezone u francuskom Courchevel/Meribelu, dok u ovosezonskim nastupima najbolji rezultat ostaje slalomsko šesto mjesto posljednjih dana 2022. u austrijskom Semmeringu.

Zrinka nije došla do cilja, a bez plasmana ostala je i druga Hrvatica u večernjoj utrci u Flachauu. Leona Popović također nije završila drugu vožnju nakon što je na kraju prve bila na 23. mjestu.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Pobjedu slavi Slovakinja Petra Vlhova. Na vrhu poretka imala je 43 stotinke prednosti ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin, a na pobjedničkom postolju je i trećeplasirana Njemica Lena Duerr. Njemačka skijašica imala je 85 stotinki slabije vrijeme od pobjednice Vlhove.

Borba na vrhu bila je napeta zbog lova na nove bodove u borbi u poretku slalomašica i u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali za Mikaelu Shiffrin bila je posebna i zbog prilike za upisivanje u povijest.

Da je slavila u Flachauu, Amerikanka bi izbila ispred svoje sunarodnjakinje Lindsey Vonn i sama ostala prva na vječnoj ljestvici pobjednica utrka u Svjetskom kupu, a ovako, i dalje je izjednačena s Vonn u tom poretku najboljih. Obje imaju po 82 pobjede.

Shiffrin će svoju novu šansu za samostalno izbijanje na vrh tražiti u nastavku sezone, ovog puta joj je slavlje iz ruku izbila Slovakinja Vlhova…




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.