Foto: Ante Cizmic/CROPIX

SRPSKI MEDIJI: ‘POTPUNI DEBAKL HRVATSKE’ ‘Ponizili ih, nisu znali što ih je snašlo’!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska je u teškoj situaciji već na početku Svjetskog prvenstva u rukometu. Prvo kolo u skupini u švedskom Jonkopingu donijelo je visok poraz od Egipćana, polufinalista i četvrtoplasiranih s posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju, koji su slavili s 31:22 i time napravili jako puno u borbi za četvrtfinale.

Do toga ima još puno posla za sve, ali Hrvatska je sada u zaostatku. Jako loš start sve je ugrozio, a uvjerljivi poraz imao je i veliki odjek, s iznenađenjem i preko granice, u reakcijama portala u Srbiji.

Sve najave govorile su da je ovo velika utakmica zbog bodova za drugi krug i borbe za četvrtfinale, a Hrvatska je u njoj brzo izgubila priključak s Egipćanima i nije bilo povratka.

‘Egipat ugasio Vatrene’

“Potpuni debakl Hrvatske, Egipat ugasio Vatrene”, piše srpski Kurir u svojem naslovu, donoseći nadimak koji se vezuje uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a ne uz hrvatske rukometaše kojima je drag nadimak Kauboji – i taj nadimak se ‘primio’.

Štogod bilo, ispalo je to jako ružno, a približile su to i reakcije na drugim srpskim portalima.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

“Debakl Hrvatske na Svjetskom prvenstvu! Afrikanci ih ponizili – nisu znali što ih je snašlo!”, donosi srpski Mondo u svojem naslovu, približavajući da je ugrožena borba za četvrtfinale koje donosi kvalifikacije za Olimpijske igre.

“Hrvatska doživjela debakl na startu Svjetskog prvenstva: Egipćani razbili ‘kockaste’ s devet razlike”, piše srpski Telegraf u naslovu teksta koji opisuje hrvatski poraz.




“Ovim rezultatom Hrvatskoj su znatno umanjene šanse za plasman u četvrtfinale SP-a jer se upravo na Egipat gledalo kao na izravnog konkurenta u toj borbi”, dodaje Telegraf približavajući kakva je sada situacija u utrci za prolazak među najboljih osam.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Pri kraju utakmice, dodao je Telegraf, situacija je bila takva da su Egipćani odmorili nekoliko najboljih igrača, ali Hrvatska nije uspjela izbjeći težak poraz.

Hrvatski debakl je u naslovu istaknuo i Blic na svojoj sportskoj stranici Sportal, a nakon svega, jedino što hrvatskim rukometašima preostaje jest podignuti se sutra navečer protiv Amerikanaca, u utakmici koja počinje u 20:30 sati, a potom protiv Maroka potvrditi prolazak dalje – pa tražiti svoju šansu u drugom krugu.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.