Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SRPSKI MEDIJI: HRVATI RAZBIJENI, ŠOK ZA ‘KOMŠIJE’ ‘Zar mi Srbi onda igramo najgori rukomet na Balkanu?’

Autor: I.K.

Hrvatski rukometaši su svojim ugledom i dugogodišnjim držanjem u vrhu sve navikli na pobjede, a kada se dogodi poraz kakav je bio današnji protiv Crne Gore na početku drugog kruga Europskog prvenstva, takav rezultat ima veliki odjek.

U Crnoj Gori, uspjeh koji je pobjedom nad zvučnim protivnikom ostvarila njihova reprezentacija privukao je puno lijepih riječi tamošnjih medija. Kako se velika pobjeda doživljava, najbolje opisuje naslov koji donose Vijesti, uz riječi da se dogodila još jedna povijesna pobjeda crnogorskih rukometaša.

‘Velika pobjeda naše selekcije, jedna od najvećih ikada. Svladali su Hrvatsku i najavili da su spremni da se bore za put u završnicu na Europskom prvenstvu’, pišu Vijesti u svojem opisu ove utakmice.

‘Šou Lavova’

‘Nastavljen šou Lavova, Crna Gora deklasirala viceprvaka Europe’ – piše u svojem naslovu crnogorska Pobjeda, s dodatkom da je nastup u pobjedi nad Hrvatskom bio spektakularan.

U prvom planu bio je golman Nebojša Simić, koji je, kako opisuje Pobjeda, ponovno bio čudesan, s 15 ubilježenih obrana, a ističe se i učinak dvojice Vujovića, Branka i Miloša.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Rukometni Savez Crne Gore (@hfmontenegro)

‘Senzacija na EP-u’

Golman Simić i dvojica Vujovića dobili su istaknuto mjesto i u opisu susreta na srpskom Telegrafu, koji u naslovu ističe da se dogodila senzacija na EP-u. ‘Crna Gora deklasirala Hrvate i izbacila ih iz borbe za medalju’, piše Telegraf, dodajući riječ-dvije o glavnim zvijezdama utakmice.




‘Vujovići cijepali mrežu, a Simić sjajno čuvao svoju’, opisao je Telegraf.

‘Crna Gora razbila Hrvate’

Srpski Mondo istaknuo je koliko je ovaj rezultat odjeknuo. ‘Šok na EP-u, Crna Gora razbila Hrvate’, piše Mondo u naslovu, dodajući da su hrvatske šanse za dolazak do medalje sada gotovo nestale. Za to je preostala još samo teorija, a kako se dodaje, izostanak iz polufinala bio bi veliki neuspjeh ove hrvatske generacije.

Slični pogled imao je i srpski Blic, s naslovom koji ističe veliko iznenađenje u režiji Crne Gore. ‘Uvjerljivo su pobijedili Hrvatsku, šanse za polufinale – samo teorija’, piše u pogledu na utakmicu u kojoj su Crnogorci slavili protiv favorita.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rukometni Savez Crne Gore (@hfmontenegro)

‘Silna Crna Gora razbila Hrvatsku’

Crnogorski portal Analitika je u svojem naslovu istaknuo moć koju je prikazao hrvatski protivnik. ‘Silna Crna Gora razbila Hrvatsku: Vjerovali smo u pobjedu, ali ovakvu dominaciju je malo tko očekivao’, istaknula je Analitika.

‘Slavni suparnik je potpuno razbijen’, dodaje se, uz procjenu da je teško reći što je kod Crnogoraca bilo bolje u ovoj pobjedi, napad ili obrana.

Komentari navijača su šaroliki.

“Dolazim do zaključka da Srbi igraju najgori rukomet na Balkanu”, jedan je od najduhovitijih.

“U regiji svi igraju rukomet osim nas”, Nestvaran golman Crne Gore, sve je obranio”…

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.