Foto: Milos Tesic/PIXSELL

SRBINA VODILI NA NOGOMET, A ON JE TREBAO PITI! Otkrio priču s legendarnog stadiona

Autor: I.K.

Dejan Savić, izbornik vaterpolske reprezentacije Srbije s kojom je ovog ljeta u Tokiju slavio drugo uzastopno trenersko zlato na Olimpijskim igrama, prilično je zanimljiv i kada nije uz bazen. Savić ima puno anegdota iz svoje igračke i trenerske karijere, a jednu od njih otkrio je koji mjesec nakon proslave olimpijskog zlata u glavnom japanskom gradu.

Danas 46-godišnjak, Savić je prošao puno veselih trenutaka, a bilo ih je i u drugim sportovima, ne samo u vaterpolu. Jednog takvog sjetio se iz razdoblja dok je igrao u Barceloni, pri kraju ’90-ih i na početku 2000-ih, a tada je uživao na tribinama Camp Noua u društvu suigrača Petra Trbojevića.

To uživanje ih je na neko vrijeme udaljilo s tribina. Trebalo se ići osvježiti.

Propustili tri gola

Kako je Savić ispričao u razgovoru za TV Arena Sport, Barcelona mu nikad nije bila najdraži klub. Tijekom jedne europske utakmice je umjesto praćenja što se zbiva na terenu odabrao – uživanje uz pivo.

‘Nikad nisam bio ljubitelj ili navijač Barcelone, ali sam bio na Camp Nouu. Mislim da je to bila utakmica Lige prvaka protiv Sparte iz Praga i da je bilo 5:0’, rekao je dugogodišnji izbornik vaterpolista Srbije, s odgovorom na riječi sugovornika da je Barceloni donio sreću.

‘Gospodin Trbojević i ja nismo vidjeli tri gola jer smo morali po pivo’, prisjetio se Savić.




Trofejni niz

Dok je igrao i nakon završetka tog dijela svojeg sportskog puta, s okretanjem trenerskoj karijeri, Savić je imao još puno trenutaka u kojima se mogao opustiti, slaveći brojne uspjehe.

Bilo ih je s reprezentativnom kapicom u igračkim danima, a pobjede i odličja stižu i na izborničkom mjestu. Uz dva olimpijska zlata, tu je još 14 odičja s različitih natjecanja, uključujući svjetsko zlato 2015. u ruskom Kazanju i tri naslova europskog prvaka sa Srbijom.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.