Screenshot: Instagram/Allison Baver

SPORTSKOJ JUNAKINJI PRIJETI ZATVOR: Stekla je milijune, a onda totalni šok

Autor: I.K.

Allison Baver, nekadašnja američka zvijezda u brzom klizanju, mogla bi biti kažnjena s ukupno 40 godina dugom zatvorskom kaznom zbog prijevare kojom je došla do 10 milijuna američkih dolara.

Jedna od američkih olimpijskih junakinja, trostruka sudionica Zimskih olimpijskih igara i vlasnica bronce u štafetnoj utrci na 3000 metara 2010. u Vancouveru, izvukla je taj novac iz fonda namijenjenog pomoći poslovnim subjektima u vrijeme koronavirusa. Baver je to napravila tvrdeći da vodi tvrtku s više od 400 zaposlenih i troškovima za plaće koji iznose više od četiri milijuna dolara, ali otkriveno je da je svoj poslovni pothvat i navodne troškove izmislila za izvlačenje novca.

Zbog toga, danas 41-godišnja bivša sportašica mogla bi dobiti kaznu od 30 godina zbog optužbe za bankovnu prijevaru koju je izvela, izvlačeći novac na temelju lažnog iskaza. Još 10 godina iza rešetaka prijeti joj zbog pranja novca.

Spominjala ulaganje u film

Baver je uspjela izvući novac, a tvrtka koju je navela u svojem zahtjevu bavila se industrijom zabave. Tvrdila je da joj financijska sredstva dijelom trebaju i zbog ulaganja u holivudski film iza kojeg je sa svojom producentskom tvrtkom stajao poznati glumac Elijah Wood.

No, cijela priča se raspala na otkriću tužitelja kako tvrtka koju je navela bivša olimpijka nema ni zaposlenih ni troškova za navodne plaće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Allison Baver (@allisonbaver)

Odbacuje krivnju

Suočena s optužbama koje bi je mogle odvesti u zatvor, Baver je pred sudom u Salt Lake Cityju odbacila krivnju. Suđenje je u SAD-u aktualno ovih dana, a 41-godišnja bivša olimpijka će svoju sudbinu dočekati na kraju ‘okršaja’ s tužiteljima, s mogućim raspletom koji bi je poslao iza rešetaka na više desetljeća.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Allison Baver (@allisonbaver)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Allison Baver (@allisonbaver)

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.