Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Španjolci podcjenjuju ‘Kauboje’: ‘Oslanjaju se samo na Duvnjaka, nisu impresionirali igrom i nemaju vrhunske igrače’

Autor: Bruno Herljević

U najavi utakmice četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske, španjolski list je napravio i kratku analizu Hrvatske.

Španjolci baš i nisu pretjerano opčinjeni rukometom, iako se kod njih rukomet igra na vrlo visokoj razini. Stoga je ovih dana dosta teško pronaći ikakve članke i dubinske analize vezane za njihovu reprezentaciju, a sve je uglavnom popraćeno klasičnim izvještajima utakmica. No, Marca je posvetila kratku analizu utakmice s Hrvatskom, a čak su i govorili sa španjolskim izbornikom Riberom.

U najavi utakmice četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske, Marca je napravila i kratku analizu Hrvatske. “Španjolska je imala dan više odmora od Hrvatske, a Hrvati su previše trošili glavne igrače. Izbornik Babić je dosta mijenjao momčad, a samo pet igrača imaju više od 50 nastupa za reprezentaciju. Nema tu više vrhunskih igrača poput Vorija, Alilovića, Valčića, Čupića, glavna zvijezda im je samo Domagoj Duvnjak i na njega se najviše oslanjaju. On pak ima dosta problema s ozljedama, ali vrlo dobro igraju obranu 5-1”, stoji u tekstu Marce u kojem još napominju kako Hrvatska nije impresionirala igrom u dosadašnjim utakmicama.

Španjolski strateg Ribera smatra kako je njegova momčad u formi i kako su dobro pazili s doziranjem glavnih igrača. Tvrdi kako nitko nije umoran i kako Hrvatsku dočekuju spremni. Što se tiče Hrvatske, Španjolac tvrdi da ima recept. “Sviđa mi se kako Hrvati igraju sa sedam igrača i tu Duvnjak odlično funkcionira. Cindrić i on su ključne figure i njih valja zatvoriti, ako to uspijemo onda imamo dobre šanse”, kazao je Ribera.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.