Španjolci izbacili Kauboje iz sedla pobjedom 24:22

Autor: M.S.

Nakon kilavog početka, Kauboji preuzimaju inicijativu. Mirko Alilović je odličan, ali ni ostatak momčadi ne zaostaje i u drugo poluvrijeme ulaze s velika tri gola prednosti, koja se pretvara u dugotrajni izjednačeni rezultat, te konačni poraz zbog nekoliko propalih napada.

Nakon lošeg starta, u kojem je Španjolska u jednom trenutku imala tri gola prednosti, Hrvatska se vraća i cijelo prvo poluvrijeme drži igru u svojim rukama odličnom igrom. Prvo poluvrijeme označio je i niz Hrvatske od sedam uzastopnih golova, dok Španjolci nisu dali niti jedan.

Alilović je od početka briljirao i branio ‘standardno’ odlično. Čupić je zabio četiri sedmerca i jedan gol iz igre, Španjolci su se na trenutak znali vratiti, ali su tek u drugom poluvremenu uhvatili korak, i uslijedilo je izjednačenje koje je trajalo gotovo do posljednjih nekoliko minuta.

Čak ni kontinuirano kolosalno branjenje Alilovića nije uspjelo kompenzirati za nekoliko propuštenih prilika našeg napada. U zadnje tri minute Španjolci prelaze u ključno, ali minimalno vodstvo, te nekoliko sekundi prije propada i novi napad kauboja što kažnjavaju Španjolci i završavaju utakmicu sa dva razlike.

Sljedeći na rasporedu su Francuzi, s kojima će se Golužini izabranici suočiti u utorak, 24. siječnja.

Pročitajte i kako je tekla utakmica:

ŠPANJOLSKA: Entrerrios, Gubindo, Maqueda, Gonzales, Entrerrios, Sarmiento, Sierra, Aguinagalde, Parrondo, Ugalde, Garcia, Romero, Canellas, Morros, Guardiola.

HRVATSKA: Balić, Duvnjak, Lacković, Kopljar, Vori, Gojun, Losert, Horvat, Vuković, Bičanić, Buntić, Alilović, Štrlek, Čupić, Musa, Ničević.




TIJEK SUSRETA

1. POLUVRIJEME

Prvi napad izvodi Hrvatska. Igra se obrana 5-1. Duvnjak nakon dodavanja pokušava s desne strane, no promašuje. Sarmiento dovršava prvi napad Španjolaca, također bez uspjeha. Nakon prekršaja Sarmienta brza kontra naših. Čupić pokušava, ali to brani španjolski vratar. Sljedeći Španjolski napad završava golom Lorenzana, no hrvatski uzvrat propada, kao i sljedeći, nakon dosuđenih devet metara. U 5. minuti Iker Romero izvodi prvi sedmerac i dovodi Španjolsku na 2:0. Štrlekov pokušaj brani Spanjolac, a protunapad Španjolske dovodi i do 3:0. Lacković postiže prvi pogodak, i 15. na prvenstvu.




Nakon sedam minuta rezultat je 4:1 za Španjolsku

Štrlek zabija za 4:2. Duvnjak i Vori ostvaruju polukontru, Vori dovodi Hrvatsku na jedan razlike, a Gojun minutu kasnije zabija nakon kontre. Španjolci nakon dva neuspjela napada posustaju, a Štrlek zabija.Entredios gubi loptu, Čupić uzima loptu, dodaje Baliću, koji postiže svoj prvi pogodak.

Hrvatska vodi 4:6 nakon 10 minuta

Poslije pogreške Entrerriosa, Duvnjak zabija novi gol, i time se nastavlja niz od šest naših golova i nijedan Španjolski. U novom protunapadu Vuković dodaje Štrleku i ovaj daje novi pogodak. Španjolski napadi propadaju jedan za drugim. Španjolac Tomas s krila prekida hrvatski slijed golova. Dodavanje Kopljar-Lacković, Kopljar promašuje. Nakon njega pokušava Balić, ali također promašuje. Aguinagalde dobiva loptu na crtu golmanskog prostora i zabija, ali Lacković uzvraća novim pogotkom.

U 15. minuti 6:9 za Hrvatsku

Balić se izborio za 9 metara, ali izvedba ne daje rezultat. Prekinuto dodavanje Lackovića i Balića završava u rukama Štrleka, ali sudac dosuđuje loptu Španjolcima. Aguinagalde čini prekršaj u napadu nakon dosuđenih devet metara. Vori se probija i nakon obrane iz prostora dobiva sedmerac. Čupić lobira golmana sa sedam metara, Hrvatska ponovno na tri razlike. Španjolci u sljedećem napadu dobivaju sedmerac, Romero izvodi i zabija.

Hrvatska vodi 8:10 u 19. minuti

Lacković sam prolazi kroz Španjolce kao da ih nema. Vori ruši Canellasa i Goluža ga vadi iz utakmice. Alilović brani izvedenu loptu, a Canellas od Duvnjakove ruke zabija. Baliću Entrerrios uzima loptu, ali Alilović spremno brani. Kontra završava prekršajem Španjolaca. Lacković dodaje Kopljaru koji ubacuje u gol, ali suci sviraju prekršaj. Tomas uzvraća golom s krila, sad je Španjolska na jedan gol razlike. Akcija Hrvata kreće od Duvnjaka, a Canellas ruši Balića. Nakon prekršaja lopta ponovno na Balića, koji ne uspijeva zabiti. Štrlrk i Balić zaustavljaju Maquedu pred hrvatskim golom. Napad naših. Kopljar dodaje Voriju, ali on promašuje.

Rezultat u 25. minuti je 10:11 za Hrvatsku

Vori, Štrlek, Lacković, Tomas radi prekršaj. Nakon izvođenja Vori dobiva loptu, ali brani Sierra. Alilović zaustavlja proboj Španjolaca. Vori dodaje Štrleku, koji zabija s lijevog krila, pa završava sedam minuta bez pogotka Hrvatske. U napadu Španjolaca Entrerriosov udarac brani Alilović. Duvnjak se s lijeve strane prebacuje u centar, dodaje Voriju koji ne uspjeva zabiti. Kopljar zaustavlja Španjolski napad, suci sviraju prekršaj. Novi napad Španjolske. Entrerrios gubi loptu, ali Duvnjak je ne hvata u kontri. Vori u sljedećoj kontri, ali promašuje iz čiste prilike. Gubindo vraća Španjolce na jedan gol razlike. Kopljar upućuje raketu u mrežu protivnika. Entrerrios u zadnjim sekundama puca, ali ravno u Alilovića. Vori u protunapadu dobiva sedmerac, Čupić iz sedmerca zabija u zadnjoj sekundi.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – 11:14 za Hrvatsku

2. POLUVRIJEME

Sarmiento zabija prvi gol u drugom poluvremenu. Vori u protunapadu nalijeće na Tomasa, ali nema prekršaja. Kopljar sam prolazi po sredini i zabija. U napadu Španjolaca Kopljar ruši Canellasa i dobiva prekršaj. Sarmiento se probija kroz našu obranu i zabija za dva razlike. Vuković izlazi na dvijeminute zbog prekršaja u obrani. Kopljar pokušava na gol, ali Sierra brani. U protunapadu Španjolaca spreman je Alilović i brani nalet Tomasa. Morros blokira probijanje Lackovića.

U prvih pet minuta drugog poluvremena je 13:15 za Hrvatsku

Lacković zabija izdaleka u sljedećem napadu. Alilović ponovno brani nemoguće u novom napadu Španjolaca s lijevog krila. Ipak, nakon propalog napada Hrvatske, Tomas ubacuje. Vori i u sljedećem napadu gubi loptu, Tomas intervenira i Španjolci su na jednom golu razlike. Kombinacija Lackovića, Kopljara i Balića propada, a Tomas daje i treći gol u nizu. Izjednačeno je. Ninčeviću Balić dodaje na lijevo krilo i ovaj zabija ispod nogu Sierre.

U 40. minuti je 16:17 za Hrvatsku

Romero zabija za novo izjednačenje s crte sedam metara. Buntić se u uzvratu Kauboja probija kroz sredinu i zabija. Na podu završava Aguinagalde. Entrerrios nakon izvođenja pokušava iznad naše obrane ali ne prolazi. U protunapadu loptu gubi Balić, a Entrerriosa u faulira Čupić. Španjolska opet kreće, što završava isključenjem Gojuna na dvije minute. Entrerrios ponovno pokušava ali Aliloviću se to uopće ne sviđa pa brani Španjolčev hitac. Buntić ne uspjeva zabiti u sljedećem napadu, ali uspjeva Španjolac Gurbindo.

Španjolska na 18:18 u 44. minuti

Duvnjak pokušava na gol, ali Sierra brani. Aguinagalde je izborio sedmerac za Španjolsku, Romero izvodi za vodstvo. Ipak, tu je opet rutiner Alilović, trn u oku Španjolaca, koji brani 11. put u utakmici. Buntić zabija za novo vodstvo Hrvatske. Novi napad Španjolaca propada, a u uzvratu Entrerrios povlači Buntića za majicu i dobiva dvije minute na klupi. Buntić puca i promašuje, Španjolska ponovno u napadu za vodstvo. Nasrću, Maqueda se probija ali vratnica ovaj put spašava. Aguinagalde se vraća. Maqueda faulira Balića, i Španjolska je opet s igračem manje.

Deset minuta do kraja, još uvijek izjednačeno 19:19

Čupić rješava pat poziciju svojim 4. golom. Entrerrios se zaletava, ali Alilović prekida putanju lopte prema mreži. Vuković iz kontre zabija svoj prvi gol za dva razlike Hrvatske. Španjolski napad sprečava Čupić iz prostora, nakon nastavka sedmerac kojeg Alilović ne brani, i Garcia daje drugi pogodak za minimalan zaostatak Španjolske. To traje tek desetak sekundi, i Gubindo zabija za još jedno, 6. izjednačenje. Balić pokušava po sredini, ali ne uspjeva. Goluža pokazuje svojim igračima da se rasprše, a ne zadržavaju samo na sredini.

55. minuta, još uvijek 21:21

Balić na Ninčevića na krilu, ali on radi korake. Ugalde se probija i Španjolci u minimalnom vodstvu. Kopljar dobiva dvije minute isključenja u kritičnom momentu. Balić se probio kroz sredinu i izborio sedam metara. Čupić zabija 5. pogodak i opet je izjednačeno. Maqueda preko Balića prolazi s desne strane i zabija. Španjolci opet u vodstvu pred sam kraj. Balić ponovno prolazi, Španjolci ga ruše, ali ništa od prekršaja.

Minuta prije kraja, 23:22 za Španjolsku

Balić ponovno promašuje, a Španjolci polako. Prekršaj nad Maquedom. Canellas zabija i to je to. Duvnjak u posljednjem napadu ne uspjeva poentirati, i suci sviraju kraj.

KRAJ UTAKMICE, 24:22 pobijedila je Španjolska!

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.