FOTO HINA

SP HOKEJ NA LEDU! Hrvatska furiozno pomela Ukrajinu

Autor: HINA/B.H.

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u susretu je 3. kola Svjetskog prvenstva Divizije I – skupina B u Kaunasu ostvarila prvu pobjedu svladavši Ukrajinu sa 4-2 (3-0, 0-0, 1-2).

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela golom Ivana Jankovića (4:36) u situaciji s igračem više na ledu. Vrlo brzo potom Tomislav Zanoški (11:51) je iz protunapada u situaciji kada je Hrvatska imala igrača manje na ledu povisio na 2-0, a nakon što je Dominik Kanaet (13:06) zabio za 3-0 ukrajinski izbornik odlučio je zamijeniti vratara.

Novi ukrajinski vratar Bogdan Djačenko uspio je zaustaviti propadanje svoje reprezentacije da bi u trećoj trećini Ukrajinci preko Kirila Katriča (46:56) i Dmitra Nimenka (53:00) uspjeli smanjiti na 3-2. U samoj završnici Ukrajinci su prebacili igru pred gol Hrvatske, no srećom nisu uspjeli poravnati. Štoviše, dvije sekunde prije kraja, kada su Ukrajinci povukli vratara i sa šest klizača pokušali poravnati, zabili su gol sami sebi. Naime, ukrajinski napadač koji se nalazio iza hrvatskog gola pokušao je uposliti nekog od svojih bekova na plavoj liniji, ali nitko nije uspio zaustaviti pločicu koja je otklizala u ukrajinsku mrežu. Kako u hokeju nema autogola, taj pogodak je pripisan Domenu Vedlinu (59:58).

Nakon tri odigrana susreta i Hrvatska i Ukrajina imaju po tri boda, tri više od posljednje Rumunjske. Na vrhu je Litva sa šest bodova, drugi je Japan s pet, a treća Estonija s četiri.

U 4. kolu Hrvatska će u petak igrati protiv Estonije od 15 sati.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.