Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

ŠOK ZA HRVATSKI SPORT: Preminuo predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza (55)

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Tužna vijest šokirala je ljubitelje sporta, a ponajviše odbojke, kada se saznalo da je u petak 6. siječnja nakon duge bolesti u 55. godini preminuo predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Vijest je potvrdio zagrebački ogranak Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman čiji je Baković bio član.

“Umro je naš dragi Ante Baković. Nikad ga nećemo zaboraviti. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!”, napisali  su na svojoj Facebook stranici.

Vojnik, gospodarstvenik i sportaš

Sportsku karijeru počeo je 1993. godine u HAOK Mladost, da bi na čelu Hrvatskog odbojkaškog saveza bio od 2004. godine, gdje je ostvario povijesne rezultate i tamo je ostao do samog kraja.

Ante Baković bio je jedan od istaknutih članova HDZ-a, sudionik Domovinskog rata, odlikovan Spomenicom Domovinskog rata i Spomenicom Domovinske zahvalnosti te Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera i bojnik HV-a.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.