Izvor: Screenshot/YouTube

SLOVENIJA OSVOJILA POVIJESNO ZLATO U TOKIJU! Veliki uspjeh za najbolju na svijetu!

Autor: F.F

Slovenska reprezentativka ispisala je povijest na Olimpijskim igrama. 22-godišnja Janja Garnbret u petak se upisala u povijest Igara, a napravila je to osvajanjem zlata u novom sportu na OI-a.

Naime, Janja se natjecala u penjanju, koje je ove godine bilo premijerni sport na Olimpijadi. Slovenka je na Igre stigla u ulozi glavne favoritkinje, a to je na kraju i opravdala.

U brzinskom penjanju Slovenka nije bila najbolja, završila je peta, dok je prva bila Poljakinja Aleksandra Miroslaw. Garbret se zato iskupila u dvije preostale discipline.

Fantastičan nastup

Slovenka je u preostale dvije discipline uvjerljivo slavila. Prva je ‘boulder’, odnosno penjanje na ogromne stijene, u kojima je Janja bila jedina koja je dosegla vrh dvaju od tri stijene. Ostale finalistice to nisu uspjele napraviti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)





Zatim je slavila i u trećoj disciplini, težinskom penjanju gdje je bila nedostižna za svoje protivnice. Stigla je do 37. hvatišta, dok su dvije njoj najbliže natjecateljice došle do 35.

Konačan redoslijed se dobio umnoškom plasmana u sve tri discipline tako da je Garnbret uvjerljivo slavila na prvom mjestu ispred Japanki Miho Nonake i Akiyo Noguchi. Povijesni uspjeh za mladu Slovenku koja je i šesterostruka prvakinja svijeta.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.