Screenshot: Instagram/Leona Popović (leona_popovic)

SJAJNA PREDSTAVA HRVATICE: Slavi rezultat karijere, nastavlja se vrhunska forma

Autor: I.K.

Leona Popović došla je do šestog mjesta u noćnom slalomu u austrijskom Schladmingu, što je 24-godišnjoj hrvatskoj skijašici novi najbolji rezultat karijere u utrkama Svjetskog kupa. Popović je u Austriji nadmašila prošlotjedno sedmo mjesto sa Sljemena, sa zagrebačke Snježne kraljice, potvrđujući da je u sjajnoj formi.

Hrvatska skijašica je na kraju utrke imala 1.37 sekundi zaostatka za pobjednicom, Amerikankom Mikaelom Shiffrin. Na drugom mjestu završila je Slovakinja Petra Vlhova, a treća je bila Njemica Lena Duerr.

Uz najbolje tri skijašice, ispred Popović su bile i Švicarka Camille Rast i Austrijanka Chiara Mair. Rast i Mair su s istim vremenom završile izjednačene na četvrtom mjestu, s 32 stotinke prednosti pred Hrvaticom.

Skok nakon prve vožnje

Popović je završnim plasmanom napravila lijepi pomak u odnosu na prvu vožnju. Poslije prvog dijela utrke bila je 12. s 1.14 sekundi zaostatka za tada vodećom Vlhovom.

Druga vožnja donijela je ulazak među prvih 10, s visokim plasmanom drugi put u dva tjedna.

Ljutić i Komšić bez bodova

Preostale dvije Hrvatice nisu osvojile bodove. Zrinka Ljutić nije došla do cilja u prvoj vožnji, a Andrea Komšić bila je 50. s 3.79 sekundi zaostatka za Vlhovom, vodećom nakon prve vožnje.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.