Sjajna pobjeda Zidara na svjetskom kickboxing prvenstvu

Autor: K. K.

"Porazi koje su naši borci upisali nisu tragični i nitko od naših natjecatelja nije osramotio ni sebe ni reprezentaciju te su u ovom trenutku dali maksimum svojih mogućnosti."

Počelo je Svjetsko prvenstvo u kickboxingu u brazilskoj Guaruji, prvog dana hrvatski predstavnici ostvarili su četiri pobjede i pet poraza. naročito je bila vrijedna pobjeda mladog Ivana Zidara iz Osijeka protiv prvaka Kazahstana. O dojmovima sa svjetske smotre u ovoj borilačkoj vještini izvještava nas Marko Žaja, šef i vođa hrvatske reprezentacije.

– Nakon što su se slegli dojmovi sada zasigurno možemo ustvrditi da će ovo, 19. po redu, kickboxing SP zasigurno biti najjače, najorganiziranije, a vrlo vjerojatno i najatraktivnije natjecanje u povijesti ovog športa koji proteklih godina doživljava ogromnu ekspanziju diljem svijeta.
Iz aspekta Hrvatskog kickboxing saveza također možemo biti zadovoljni jer su ostvarene četiri vrijedne pobjede, ali nažalost upisani su i pet poraza. Izbornici Siniša Andrijašević i Igor Ivošević zajedno sa cijelim stručnim stožerom i rukovodstvom HKBS- a odradili su odličan posao u pripremi natjecatelja za borbe kako u fizičkom tako i u psihološkom te logističkom pogledu i sve je štimalo do najsitnijeg detalja.

"Porazi koje su naši borci upisali nisu tragični i nitko od naših natjecatelja nije osramotio ni sebe ni reprezentaciju te su u ovom trenutku dali maksimum svojih mogućnosti, korektnim ponašanjem u ringu i samom izvedbom. U nekim mečevima uistinu je nedostajalo svega nekoliko bodova do pobjede. Četvorica pobjednika odradili su sjajne borbe, a posebno šokantan meč bio je našeg 21-godišnjeg Ivana Zidara iz Osijeka koji je ostavio srce na ringu i zasluženo pobijedio favoriziranog prvaka Kazahstana", veli Žaja, nošen bučnom podrškom cijele reprezentacije koja tijekom cijelog boravka u Brazilu pokazuje izuzetno zajedništvo i međusobnu potporu iz svih aspekata.

Rezultati prvog dana natjecanja:

LOW KICK
MUŠKI:

Ivan Zidar (63,5 kg) pobjeda 2:1 protiv Rauna Smaugulova (Kazahstan)
Mate Rudan (67 kg) pobjeda 3:0 protiv Miroslava Madzina (Slovačka)
Luka Tomić (71 kg) pobjeda 3:0 protiv Rene Tarifa (Kanada)
Anđelko Rebić (75 kg) poraz 0:3 protiv Lukasza Rambalskog (Poljska)

ŽENE:




Antonela Begonja (56 kg) poraz 0:3 protiv Doris Kohler (Austrija)

K1 DISCIPLINA
MUŠKI:

Tihomir Vranjić (71 kg) pobjeda 3:0 protiv Codie Haira (Novi Zeland)
Domagoj Buhinjak (81 kg) poraz 1:2 protiv Valerio Massija (Italija)
Marko Vidović (91 kg) poraz 0:3 protiv Mattie Faraonija (Italija)
Stipe Stipetić (+91 kg) poraz 0:3 protiv Michala Turynskog (Poljska)




Autor:K. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.