Foto: Goran Mehkek/CROPIX

SJAJNA HRVATICA KREĆE PRI KRAJU PRVE VOŽNJE: Sve spremno za skijaške poslastice na Sljemenu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

S početkom 2023., prva sportska poslastica u Hrvatskoj je ona skijaška. Zagreb će sutra i u četvrtak ugostiti utrke skijaškog Svjetskog kupa, a ovog puta, Snježna kraljica na Sljemenu bit će samo ženska, s dva slaloma skijašica.

Uvod u natjecanje na Sljemenu dogodio se u središtu Zagreba, ispred Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske. Održano je izvlačenje brojeva za sutrašnju utrku, a prvi dio borbe na stazi slijedi sutra u 12:30 sati, kada počinje prva vožnja u prvoj ovogodišnjoj sljemenskoj utrci.

Prije nego je sutra dočeka podrška navijača koju će imati na stazi, 25-godišnja Riječanka Leona Popović je ispred HNK-a izvukla startni broj 13, pri kraju najjače skupine u prvoj vožnji prve prve sljemenske utrke.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Nakon svečanog izvlačenja, izvan glavne skupine, svoj broj zna i Zrinka Ljutić. 18-godišnja Zagrepčanka ima startni broj 17, čime je zadovoljna, kako je istaknula u razgovoru za HRT dan prije utrke.

Težak posao na stazi

Uvod u utrku dogodio se u središtu Zagreba, a u međuvremenu, na stazi se ovih dana odvija težak posao da sve bude spremno s obzirom na visoke temperature. Nije lako pripremiti i održati snijeg, no organizatori su optimistični da će sve proći po planu – nakon što je taj plan već malo izmijenjen.

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Ta izmjena odnosi se na mjesto s kojeg će utrka krenuti. Start je postavljen nešto niže, što je bila reakcija na uvjete u kojima nije lako postići da sve bude bez zastoja od početka do kraja natjecanja.

Startni brojevi za prvu utrku:
1. Ana Bucik (Slovenija)
2. Petra Vlhova (Slovačka)
3. Anna Swenn Larsson (Švedska)
4. Wendy Holdener (Švicarska)
5. Katharina Liensberger (Austrija)
6. Lena Duerr (Njemačka)
7. Mikaela Shiffrin (SAD)
8. Michelle Gisin (Švicarska)
9. Sara Hector (Švedska)
10. Martina Dubovska (Češka)
11. Mina Fuerst Holtmann (Norveška)
12. Ali Nullmeyer (Kanada)
13. Leona Popović (Hrvatska)
14. Katharina Truppe (Austrija)
15. Paula Moltzan (SAD)
16. Hanna Aronsson Elfman (Švedska)
17. Zrinka Ljutić (Hrvatska)




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.