Simon Ammann postao svjetski prvak u skijaškim skokovima

Autor: dnevno.hr

Ove sezone Švicarac je osvojio Veliki globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, a tome je dodao i dva pojedinačna zlata s Olimpijskih igara u Vancouveru.

Jedan od najboljih skakača današnjice, Simon Ammann, postao je Svjetski prvak u skijaškim skokovima, i tako na najljepši mogući način završio sezonu iz snova. Leteći Švicarac je, podsjećamo, ove sezone osvojio Veliki globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, a tome je dodao i dva pojedinačna zlata s Olimpijskih igara u Vancouveru. Do naslova svjetskog prvaka Ammann je došao u slovenskoj Planici, gdje je skočio 236,5 metara, što je drugi najduži skok u povijesti. U leđa su mu ostali gledati Austrijanac Gregor Schlierenzauer i Norvežanin Anders Jacobsen, dok je legendarni Poljak Adam Malysz pao na četvrto mjesto.

-Planicu uvijek morate respektirati, bez obzira u kakvoj formi dolazili ovdje. Sretan sam što mi tijelo nije bilo tako umorno kao što je bila glava – izjavio je 28-godišnji Švicarac.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.