Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

SENZACIONALNO DOSTIGNUĆE HRVATSKE SPORTAŠICE: Kristina Tomić osigurala je najmanje broncu na SP-u

Autor: HINA/B.H.

Aktualna europska prvakinja Kristina Tomić osigurala je u kategoriji do 49 kilograma najmanje brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u Manchesteru.

Nakon uvjerljivih pobjeda nad Francuskinjom Adidou (26:6, prekid) i Azerbajdžankom Abakarovom (12:3), Kristina se u četvrtfinalu protiv Tunižanke Dhahri našla u nemalim problemima. Nakon što je u treću, posljednju rundu ušla s minusom od tri boda (7:10), Tomić je preokrenula borbu (14:10).

Izbornik Toni Tomas vrištao je “bliska borba, bliska borba”, što je Kiki i primijenila te je tako izborila polufinale s dvostrukom olimpijskom pobjednicom, Kineskinjom Jingyu Wu i osigurala najmanje broncu. To je druga medalja za Hrvatsku na SP-u u Manchesteru nakon što je Doris Pole u četvrtak u u kategoriji preko 73 kg u polufinalu izgubila od Kineskinje Zheng Shuyin sa 2:9 i zadovoljila se broncom.

Nažalost, to isto nije pošlo za rukom Nikiti Glasnović (57 kg) koja je, na zlatni bod, izgubila svoju četvrtfinalnu borbu za medalju protiv Kanađanke korejskog podrijetla Park (11:11, 11:14). Nikita je povela sa 7:0, a desetak sekundi prije kraja imala je prednost od 11:7, ali joj je suparnica uspjela plasirati dvaput nogu u tijelo za “pripetavanje”. Iako je u tom dijelu ove drame bila aktivnija, Nikita je ipak primila nogu u glavu, čime su se njeni snovi o drugoj svjetskoj medalji rasprsnuli. Prvoj pod hrvatskom zastavom, jer je 2017. bila treća još kao švedska reprezentativka.

Pomalo neočekivano i prilično rano, u drugoj borbi, a u 3. kolu, posustao je aktualni europski prvak Toni Kanaet (74 kg). Nakon što se s lakoćom obračunao s Libanoncem Cheibanom (18:3), ispalo je da je protiv njega lak posao imao Talijan Alessio (8:29). U borbi koja je završila prekidom, zbog minusa od 21 boda, mladi Splićanin ostao je bez energije, što možemo pripisati i činjenici da je nedavno prebolio mononukleozu.

Toni je na posljednja dva europska prvenstva osvojio medalje (zlato 2018. i srebro 2016.), no za svoju prvu svjetsku medalju morat će pričekati dvije godine i nastup u kineskom Wuxiju.

Četvrtog dana natjecanja, u subotu, u Manchester Areni hrvatske boje branit će Ana Taslak (53 kg), Matea Jelić (67 kg), Lovre Brečić (63 kg) i Luka Horvat (80 kg).




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.