Saša Martinović produljio ugovor sa zagrebačkim medvjedima

Autor: Totalsport

Od mene u idućoj sezoni, kao i do sada, možete očekivati da ću ostaviti cijeloga sebe na ledu, da ću uvijek ići do maksimuma, dajući sve najbolje za uspjeh kluba. Želja mi je da ponovimo prošlu sezonu, da svi igramo dobro i da smo odlična klapa te da nema ozljeda. U slučaju takvog scenarija ne sumnjam u dobar rezultat, poručio je Saša.

Iako se u posljednje vrijeme dosta nagađalo tko dolazi, a tko odlazi iz KHL Medveščak Zagreb, jedno je sigurno – stasiti branič hrvatskih korijena Saša Martinović i sljedeće će sezone biti član zagrebačkih ‘medvjeda’.

Ostankom Martinovića obrana KHL Medveščak Zagreb sigurno je puno profitirala jer trener Marty Raymond zadržao je igrača koji je prošle godine bio jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Uz Dennisa Bozica te vratare Roberta Kristana i Michaela Ouzasa, slaže se obrana koja će moći odgovoriti svim zahtjevima EBEL-a, a time se potvrđuje želja vodećih ljudi kluba da u sezoni 2012./2013. KHL Medveščak Zagreb ponovo bude jedan od pretendenata za vrh.

Saša Martinović se Medvjedima pridružio u sezoni 2011./2012. i po prvi put zaigrao u EBEL-u gdje je odigao 51 utakmicu, uključujući doigravanje, i upisao 10 bodova (dva gola i osam asistencija).

– Želja mi je bila odigrati još jednu sezonu u Zagrebu. Prošla je stvarno bila posebna. Klub je pokazao da je spreman na najviše domete, grad me oduševio i sve su to bili dovoljno dobri razlozi da ostanem u Medveščaku. U klubu su isto željeli da nastavimo suradnju i vrlo brzo smo se dogovorili da i u 2012./2013. nosim dres ‘medvjeda’ – izjavio je Saša Martinović dodavši:

– Od mene u idućoj sezoni, kao i do sada, možete očekivati da ću ostaviti cijeloga sebe na ledu, da ću uvijek ići do maksimuma, dajući sve najbolje za uspjeh kluba. Ipak želja mi je da ponovimo prošlu sezonu, da svi igramo dobro i da smo odlična klapa te da nema ozljeda. U slučaju takvog scenarija ne sumnjam u dobar rezultat.

Martinović je profesionalnu karijeru počeo graditi sezone 2001./2002. u rodnom Füssenu u Njemačkoj trećoj ligi igrajući za istoimeni klub. U EV Füssenu se zadržao tri sezone, da bi zatim zaigrao u elitnom razredu njemačkog hokeja u DEL-u za Hamburg Freezerse. Dres Hamburg Freezersa nosio je dvije sezone (2004./2005., 2005./2006.), a 2006./2007. zamijenio ga je dresom jednog drugog DEL kluba Krefeld Pinguinea za koje je također igrao dvije sezone. Nakon Krefelda, jednu sezonu je odradio i s ERC Ingolstadt te dvije sa Grizzly Adams Wolfsburgom (2009./2010., 2010./2011.). U DEL-u je sveukupno odigrao 360 utakmica, uključujući doigravanje, te upisao 54 boda.

Uz Martinovića ugovore s KHL Medveščak Zagreb za 2012./2013. sezonu imaju potpisane vratari Robert Kristan i Michael Ouzas, branič Dennis Bozic te napadači Tom Zanoški, Alex Leavitt i Nathan Perkovich.




Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.