Rukometašice pobijedile Italiju, rukometaši Egipat

Autor: RSH/dnevno.hr

U hrvatskoj ženskoj reprezentaciji posebno su se istaknule vratarka Grubišić te Filipa Ačkar, dok se u muškoj reprezentaciji istaknula obrana predvođena vratarom Totićem.

Obje hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje se održava u Turskoj u prvim današnjim utakmicama pobijedile su svoje protivnike.

Gusta pobjeda našim djevojkama donijela je dva vrlo bitna boda za slijedeći krug natjecanja. Kod kockastih su se posebno istaknule vratarka Grubišić te Filipa Ačkar s 9 postignutih pogodaka.

Hrvatska- Italija 2:0 (10:9, 11:10)

Hrvatska- Grebenar 6, Daskijević, Ačkar 9, Šamarinec 2, Vidović 3, Lovrić, Grubišić, Vrdoljak 1.

Italija- Porini, Barani 2, Niederwieser, Demeny, Albertini 4, Scamperle 6, Balsanti 7, Marcantonio.

Muška reprezentacija pobijedila je Egipat. U utakmicu je naša selekcija ušla maksimalno koncentrirano, kako i dolikuje svjetskim prvacima. Nakon velikog vodstva na početku seta, Hrvati su do kraja imali zadaću održavati visoko stečenu prednost. U tom periodu igre posebno se istaknula obrana predvođena vratarom Totićem.

U drugom setu su Egipćani poboljšali igru, dok je kockasti napad imao crnu rupu, nakon koje su Egipćani vodili +7 razlike. No, smirenom i staloženom igrom, Hrvati se polagano vraćaju te u zadnjoj minuti postižu i prestižu Egipćane za bod. Iako su Egipćani imali zadnji napad, do izražaja je opet došla čelična hrvatska obrana, s kojom je osvojena lopta, a samim time i dva vrijedna boda protiv izrazito kvalitetnog protivnika.




Hrvatska – Egipat 2:0 (20:10, 16:15)

Hrvatska: Biuklić 10, Černetić 2, Paradžik 6, Jurić 6, Horvat 4, Vojnović 4, Totić, Šandrk 2.

Egipat: Serag Maklady 2, Abdelrahman, Elbaslony, Zaki Hassan 8, Abdelhaq 4, Mohamad 7, Younee, Ali 4.




Slijede popodnevne utakmice protiv Ukrajine (žene) i Rusije (muški).

Autor:RSH/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.