RUKOMET JE OSTAO BEZ SVOG VELIKOG ‘KUMA’: U 75. godini preminuo je Zlatko Lukić

Autor:

Vijest je zatekla brojne poklonike rukometa i sporta u Hrvatskoj. Umro je Zlatko Lukić, dugogodišnji rukometni djelatnik koji je bio omiljen u svim sredinama. Ostavio nam je kao baštinu brojne sportske veličine koje je odgojio i usmjerio na pravi put, a rukometu je poklonio cijeli svoj život. Nerijetko su ga oslovljavali s – “Kume” – a on je bio pravi rukometni kum u Hrvatskoj i njegov odlazak je uistinu nenadoknadiv.

Komemoracija za pok. Zlatka Lukića bit će održana u srijedu, 18. prosinca 2019. u 11 sati u Hotelu Panorama. Posljednji ispraćaj je na zagrebačkom krematoriju na Mirogoju, istog dana u 13 sati i 35 minuta.

On je bio čovjek iznimno bogate športske karijere. Diplomirani pravnik vezu s rukometom počinje još u gimnaziji 1958. godine, kada je kao 14-godišnji dječak počeo igrati u školskim klubovima u Osijeku, a kasnije u Zagrebu. Ne postoji posao vezan uz rukomet kojim se nije bavio, a od 1993. godine radi u Hrvatskom rukometnom savezu, obnašajući dužnost povjerenika za mlađe rukometaše. U prvim zlatnim vremenima od Portugala 1994., preko Islanda 1995. do zlatne Atlante i Olimpijskih igara 1996. godine bio je direktor muške rukometne reprezentacije. Uz njegovo ime vežemo i Kupove bivše Jugoslavije koje je Medveščak osvajao ’79., ’81. i ’87., te uspjehe vrsnih rukometnih imena poput Mirka Bašića, Zlatka Saračevića, Gorana Perkovca, Irfana Smajlagića… Tu je kao tehnički tajnik i direktor proveo 20 godina. Zlatko Lukić je i jedan od suosnivača rukometne škole “Mali medo”, a tijekom svoje karijere surađivao je s brojnim hrvatskim eminentnim trenerskim imenima. Luksu se oduvijek vjerovalo. Bio je oličenje sjajnog organizatora, iznimno velikog rukometnog znanja, poštenja, sposobnosti, dobrote.

Zlatko Lukić nositelj je brojnih sportskih priznanja. 2007 bio je dobitnik Nagrade HOO-a Matija Ljubek. Iste godine dobio je i Nagradu Zagrebačkog sportskog saveza. A 2014-te dobio je i godišnju nagradu Franjo Bučar.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.