Screenshot/YouTube

RADULOVIĆ NIJE PRVI KOJI JE ZAMIJENIO HRVATSKU ZA SRBIJU! Evo tko je to napravio prvi, a jedna stvar je jako slična

Autor: J.Č

“Slučaj Radulović” nije jedini takav u povijesti. Prije 30 godina isto je napravio i Vladimir Vujasinović koji se rodio u Ivoševcima, 20-ak kilometara od Knina.

Baš kao i Marko napustio je Primorje, a umjesto Mladosti iz Zagreba izabrao je Crvenu Zvezdu. Kasnije je hrvatske boje zamijenio srpskim.

Odigrao je dvije utakmice za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, a onda se opredijelio igrati za SR Jugoslaviju čije je reprezentacije redovan član od 1995.

Igračka karijera

Vujasinović je za nacionalni tim Srbije debitirao u Kotoru protiv Francuske. Odmah je postigao pogodak u pobjedi (18-3), a u tom trenutku imao je samo 17 godina. Od 1995. je standardni član reprezentacije te kapetan od 2003. godine. U ovom periodu propustio je jedino Europsko prvenstvo 1999. godine zbog doping skandala.

Izvor: Instagram/marko_radulovic7

Na raznim anketama prozivan je i najboljim igračem na svijetu, a ova mišljenja temeljila su se na činjenici da je Vujasinović mogao igrati jednako dobro na svim pozicijama. Reprezentativnu karijeru završio je 2008. godine, a smatra ga se jednim od najboljih igrača u povijesti vaterpola.

Kroz igračku karijeru nastupao je za Primorje, Crvenu Zvezdu, Barcelonu, A.S. Romu, Partizan, Pro Recco i Fluminese. 2007. godine je čak igrao i za Neptunes WPSC te im osigurao naslov prvaka Malte.

Vlasnik je mnogih medalja.




S Olimpijskih igara ima dvije bronce (2000. Sydney, 2008. Peking) te jedno srebro (2004. Atena). U vitrinama ima čak četiri medalje sa Svjetskih prvenstava. 2005. godine u Montrealu bio je prvak, doprvak u Fukuokau (2001.) te brončani u Perthu (1998.) i Barceloni (2003.). Tri puta je osvajao Europska prvenstva ( 2001. Budimpešta, 2003. Kranj, 2006. godina Beograd), a dva puta se morao zadovoljiti drugim mjestom ( 1997. Sevilla, 2008. Malaga).

Trenerska karijera

2012. godine imenovan je za pomoćnog trenera vaterpolske srpske reprezentacije. Osvojili su Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru, 2015. godine osvojili su Svjetsko prvenstvo, dva Europska prvenstva 2014. godine i 2016. godine.




U godinu dana i dva mjeseca srpska vaterpolska reprezentacija osvojila je četiri najveće titule za redom, taj podhvat nije uspio nikom u povijesti prije njih.

Od 2012. godine bio je trener Partizana, a ostao je četiri sezone. Kao trener crno-bijelih dva puta (2013. i 2014.) je stigao do polufinala Eurolige te dva puta do titule prvaka Srbije (2015. i 2016.).

U sretnom je braku sa ženom Ivanom, ima sina Vuka i kćer Mašu.

“Nisu me zvali i otišao sam”, poruka je Marka Radulovića nakon što su ga “prekrižili” za neka natjecanja u Hrvatskoj.

Iz Saveza govore suprotno, a pojavili su se i oni koji spominju da mu ionako uvijek “srce kuca” za Srbiju, pa da je odluka bila očekivana. Transfera će biti, ovo su počeci, kako godine budu prolazile sve i više i više. Daleko su devedesete…

 

 

 

Autor:J.Č
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.