Foto: GuliverImage/AP Photo/Michael Sohn

Proslavljeni Srbin kaže da su ga zvali iz Hrvatske, a svoje tužio zbog penzije

Autor: Ivor Krapac

Nekad je bio veliki plivački as, nakon toga se okrenuo radu s drugima, a sada, proslavljeni bivši olimpijac Milorad Čavić natjeran je na to da se mora natezati sa sudskim sporovima u svojoj domovini, kao što je trenutno slučaj na Višem sudu u Beogradu gdje se spori s Plivačkim savezom Srbije.

Razlog u to leži u dobivanju mirovine za vrhunskog sportaša, za koju Čavić tvrdi da mu je uskraćena u administrativnoj zbrci. Nakon ročišta u glavnom gradu Srbije, o tome je u izjavi za javnost govorio Vlastimir Ilić, odvjetnik proslavljenog umirovljenog plivača.


“Tužba je podnesena protiv Saveza, jer nije u roku, u skladu s Uredbom koja određuje to područje, podnio prijavu Ministarstvu mladih i sporta i zbog toga je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može ostvarivati poslije 40. godine, a ne poslije 35., kako je Uredba u tom razdoblju glasila”, rekao je odvjetnik.

Čavić nije krio da mu je veoma teško što mora na ovakav način da ostvari svoja prava.

Objavljuje Sport News MagazineČetvrtak, 9. studenoga 2023.

 

Milorad Čavić bi za ostvarivanje svojeg prava trebao čekati do iduće godine, kako ukazuju riječi njegovog pravnog zastupnika. Proslavu 40. rođendana imat će dogodine u svibnju,  no u međuvremenu, izgubio je dosta novca za koji tvrdi da mu je uskraćen.

Radi se o iznosu od dvije i pol mjesečne plaće u Srbiji, što je zaslužio svojim rezultatima u bazenu, a trebao je dobivati od svibnja 2019. godine, kako glasi njegova argumentacija kojom traži pravdu.

Čavić je i ranije pričao o problemima kakve nije očekivao, a sada se pred sudom spori i drži svoju stranu.
Nije zbog toga presretan, ali nema drugog izbora, kako je kazao u svojem javnom istupu nakon sudskog ročišta.

Brat europskog prvaka tukao kobonara: Povezivali ga s Vučićevom ekipom, sad opet ‘zapalio’

“Bio sam u šoku. Tada su mi savjetovali da je podnošenje tužbe jedini način da ostvarim svoje pravo. Teško mi je što sam morao tužiti jer je Plivački savez Srbije zahvaljujući mojim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore… Emotivno mi je teško to što me posljednjih godina Savez ne zove”, rekao je Čavić, a spomenuo je i interes drugih, uključujući i hrvatski.

“Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza”, istaknuo je proslavljeni bivši plivač.
Iz karijere, ostaju upamćena brojna svjetska i europska odličja, a Čavić je bio i svjetski rekorder, no možda se najviše pamti utrka na čijem kraju nije slavio.

Dogodila se na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu u finalu na dionici 100 metara leptir, kada ga je slavni Amerikanac Michael Phelps pobijedio baš ‘za dlaku’, u ludom finišu koji je među dijelom plivačkih pratitelja, a pogotovo u Srbiji, izazvao i dvojbe je li s Amerikančevom pobjedom bilo sve čisto.

Ipak, rezultat se pamti i stoji, a nakon svega, došlo je do toga da Čavić unatrag nekoliko godina doživljava nove stresne stvari, ovog puta zbog situacije u kojoj traži novac za koji tvrdi da mu pripada.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.