Screenshot: Facebook/Alen Hadžić

PREOPASAN ZA ŽENE? Sportaša (29) porijeklom iz BiH držali u udaljenom hotelu!

Autor: I.K.

Alen Hadžić, 29-godišnji američki mačevalac porijeklom iz BiH, trebao je uživati u svojem olimpijskom snu na OI u Tokiju koje su svečano otvorene danas. Hadžić je došao u Japan kao dio ekipe SAD-a, u statusu rezerve, nadao se da će biti u olimpijskom selu, ali ondje za sada nije jer je suočen s teškim optužbama.

Hadžić je bio zadržan u udaljenom hotelu, objavio je ugledni New York Times, kasnije je dobio dozvolu za premještaj u hotel bliže olimpijskom selu, ali do sela ne može jer bi mogao biti preopasan ponajprije za ženski dio ekipe. Razlog za to su optužbe tri žene u razdoblju od 2013. do ’15. godine da ih je 29-godišnji mačevalac seksualno uznemiravao.

Dvije od tri žene koje su iznijele optužbe na Hadžićev račun bile su njegove poznanice iz razdoblja dok su u mačevanju nastupali za Columbia University u New Yorku.

Udaljili ga od ekipe i na putu

Hadžić nije s ostatkom ekipe u olimpijskom selu, a bio je odvojen od drugih i na putu za Japan. U Tokio je letio zasebno.

Mačevalac ne priznaje da je napravio ono što mu se u optužbama triju žena stavlja na teret. No, iz opreza je bio smješten na udaljenu lokaciju, odsjedajući u hotelu.

Ekipa ne želi ometanje

Po objašnjenju koje je iznio Američki mačevalački savez, takva odluka donesena je kako Hadžićev boravak s ostatkom ekipe ne bi bio smetnja za sve ostale.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.