Slavko Midzor/PIXSELL

PREMINULA LEGENDA HRVATSKOG VATERPOLA! Bio je uz Mladost kad su postali trostruki prvaci Europe!

Autor: J. Č.

U petak, 18. lipnja, iznenadno je u 79. godini života preminuo legendarni Ivo Marković. Jedan od najboljih i iznimno voljenih tajnika HAVK Mladosti iz Zagreba. Popularni Ivek, rođen je u Zagrebu 11. svibnja 1942., a 1985. godine iz Sportskog društva Mladost prešao je u Vaterpolski klub Mladost u kojem je postao tajnik te na toj poziciji ostao sve do umirovljenja.

Njegovo obnašanje dužnosti klupskog tajnika poklopilo se i s jednim od najsjajnijih razdoblja u povijesti Mladosti. Odnosno, to je bilo doba kada je Mladost osvojila dva naslova prvaka Europe (1989. i 1990.), a kasnije (1996.) i treći. Mladost je postala vaterpolska momčad s najviše trofeja u Europi, ali i svijetu.

Prava zvijezda

Ivek je uvijek bio otvoren i pristupačan za sve vrste pitanja te se volio šaliti. Istinski i s emocijom je proživljavao svaki gol Mladosti te sve njene ključne trenutke.

Mijenjali su se treneri, igrači, ali tajnik je uvijek ostajao.

Golove su davali igrači, treneri su vodili igrače, ali “duša” kluba je svakako bio Ivo Ivek Marković.

Autor:J. Č.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.