POTRES! JEDAN OD NAJBOLJIH HRVATSKIH SPORTAŠA PAO NA DOPINGU!

Autor: HINA/B.H.

Najbolji hrvatski biciklist Kristijan Đurasek privremeno je suspendiran zbog kršenja antidopinških pravila, objavila je u srijedu Međunarodna biciklistička unija (UCI).

Osim njega suspendiran je i Slovenac Kristijan Koren, a obojica su osumnjičena da su povezana s aferom Aderlass, dodaje UCI. Slovenac Borut Božić i Talijan Alessandro Petacchi, koji su se prestali aktivno baviti biciklizmom, također se spominju u priopćenju UCI-ja u vezi s ovom aferom.

Đurasek, član momčadi UAE Emirates, predstavljao je Hrvatsku na olimpijskim igrama u Londonu 2012. i u Rio de Janeiru 2016., a trenutačno nastupa na utrci Tour of California. Koren (32), koji vozi za momčad Bahrain, sudjeluje na Giru d’Italia u kojoj je u utorak zauzeo 47. mjesto.

Đuraseka (31), prije člana momčadi Lampre, a zatim UAE Emirates, tereti se za korištenje nedopuštenih sredstava 2017. godine. On je u karijeri osvojio utrku po Turskoj 2015.

Kako piše sportski list Gazzetta dello Sport, koji se poziva na “izvore bliske slučaju”, Korena (32) i Božića (38) tereti se za kršenje antidopinških pravila iz 2012. i 2013. godine. Tada je Koren vozio za momčad Cannondale, a drugi, koji je sakupio 21 pobjedu u karijeri, za Astanu.

Dopinška afera Aderlass povezana je s njemačkim liječnikom Markom Schmidtom koji je uhićen 27. veljače, za vrijeme svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu u Austriji. U sklopu te afere priveden je 21 sportaš iz pet različitih sportova i osam nacija.




Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.