Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

PONAJBOLJI HRVATSKI SPORTAŠ OPET SLAVI: Tin Srbić opet je bio sjajan, pripalo mu je drugo mjesto na Svjetskom kupu

Autor: HINA

Ponajbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je drugo mjesto na preči na Svjetskom kupu u Bakuu s visokih 14.600 bodova.

Drugo ovosezonsko finale Tinu je donijelo još jednu medalju. U finalu njegove najjače discipline – preče, bolji je od Tina bio samo svjetski prvak Nizozemac Epke Zonderland, i to za 0,033 boda (14.633). Tin je u današnjem finalu izveo vježbu početne ocjene 6.2, a za čiju je izvedbu dobio ocjenu 8.400. Treće mjesto iza Tina i Epkea zauzeo je Švicarac Oliver Hegi (14.366).

Naša olimpijka Ana Đerek na svom je prvom ovosezonskom Svjetskom kupu nastupila u finalu partera te se plasirala na šesto mjesto s ocjenom 12.933. Prvo je mjesto u ovoj disciplini pripalo Amerikanki Jade Carey (14.600), druga je bila Talijanka Lara Mori (13.866), dok je treća bila još jedna Talijanka – Vanessa Ferrari (13.733).

U još jednom hrvatskom finalu nastupio je Filip Ude. Bivši olimpijski, svjetski i europski viceprvak na svojoj je najjačoj spravi – konju s hvataljkama, danas zauzeo šesto mjesto. Filip je za svoju vježbu ocjenjen s 13.433 bodova. Prvi je na konju bio Japanac Kohei Kameyama (15.233), drugi Francuz Cyril Tommasone (14.833), a treći Kinez Hao Weng (14.033).

Naši gimnastičari iz Bakua putuju u Dohu gdje ih već sljedećeg vikenda očekuje novi Svjetski kup.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.