Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJA ŠALJE OZBILJNA UPOZORENJA NAVIJAČIMA: Snimaju sve, a evo što je najstrože zabranjeno

Autor: Bruno Herljević

"Građane obavještavamo da će na dan održavanja utakmica biti uspostavljen poseban režim prometa na prilaznim pravcima Spaladium Areni"...

Policijska uprava Splitsko-dalmatinske županije izdala je opširno priopćenje s uputstvima, odnosno, pravilima kojih bi se navijači trebali pridržavati na Europskom rukometnom prvenstvu, koje počinje 12. siječnja.

“U sklopu održavanja Europskog rukometnog prvenstva „EHF EURO 2018“, u Splitu će se u vremenu od 12. do 16. siječnja u Spaladium Areni odigrati rukometne utakmice reprezentacija skupine „A“ sukladno rasporedu organizatora.

Građane obavještavamo da će na dan održavanja utakmica biti uspostavljen poseban režim prometa na prilaznim pravcima Spaladium Areni.

Od 15:00 sati do završetka osiguranja biti će uspostavljena potpuna blokada prometa na raskrižju ulica Zrinsko-Frankopanske i Put Supavla, te na raskrižju ulice Put Supavla i vrha odvojka ulice Put Supavla prema Spaladium Areni.

Zbog nedovoljnih kapaciteta parkirnog prostora oko Spaladium Arene upućujemo posjetitelje da osobna vozila parkiraju u zoni oko stadiona Poljud, te kod stadiona NK Split, a sve kako bi izbjegli bespotrebne gužve i mogućnost premještanja nepropisno parkiranih vozila.

Na dan održavanja utakmica policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmica vršiti snimanje u dvorani i prilaznim pravcima.

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:
– unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju

– unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita

– maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta
– unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

– pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

– pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju

– bacanje predmeta u natjecateljski prostor

– boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u dvorani, te u prometu kako bi rukometne utakmice protekle bez izgreda”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.