Photo: Profimedia

PLIVAČI RUŠE REKORDE U DOBA KORONAVIRUSA: U Budimpešti su danas ‘pala’ dva

Autor: Hina/Matija Majdak

Američki plivač Caeleb Dressel postavio je svjetski rekord na 100 metara mješovito u 25-metarskim bazenima na International Swimming League (ISL) u Budimpešti s rezultatom 49.28 sekundi

Dressel, koji je prošlog ponedjeljka postao prvi čovjek koji je 100 metara mješovito isplivao za manje od 50 sekundi (49.88), ovoga puta plivao je još brže, 49.28.

Američki plivač je tako na sjajan način zaključio nastup u Budimpešti nakon što je u subotu postavio svjetske rekorde na 100 leptir i 50 slobodno. Na 100 leptir je slavio s rezultatom 47.78 sekundi i za 30 stotinki srušio rekord Južnoafrikanca Chada le Closa, a na 50 slobodno je s 20.16 sekundi za osam stotinki poboljšao vlastiti svjetski rekord.

Dressel je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeiru u štafetama, dok je na svjetskim prvenstvima u 50-metarskim bazenima osvojio ukupno 13 zlatnih medalja.

Svjetski rekord je postavio i Britanac Adam Peaty koji je na 100m prsno postavio vrijeme 55.41 popravivši rekord kojeg je u istom bazenu postavio prošlog tjedna kada je plivao 55.49.

Vrhunski plivači iz cijelog svijeta stacionirani su u Budmpešti od 16. listopada i natječu se u posebnim momčadima, a sve u svojevrsnom epidemiološkom ‘balonu’ zbog koronavirusa.




Autor:Hina/Matija Majdak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.