Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PERKOVIĆ SE VRATILA – NESRETNA: ‘Osjećali smo se kao da smo u zatvoru!’

Autor: Ivor Krapac

Sandra Perković vratila se s Olimpijskih igara koje za nju nisu imale sretan kraj. Tražeći treće uzastopno olimpijsko zlato, Perković u Tokiju nije uspjela ponoviti uspjehe iz Londona i Rija, zauzela je četvrto mjesto u finalu bacanja diska koje je bilo obilježeno jakim pljuskom i dugim prekidom, a to je bilo završno poglavlje natjecanja kojim nije bila sretna.

To se odrazilo i na prvu izjavu pred kamerama HTV-a nakon finala. Hrvatska ‘kraljica diska’ morala je prekinuti razgovor jer su krenule suze, što je teško mogla izbjeći nakon svega.

Po povratku u Zagreb, Perković je pred novinarima rekla da je svima bilo jasno kako se osjećala. Dodala je da je na dolasku kući osjećaj puno bolji, a četvrto mjesto na kojem je završila u finalu pokazuje koliko su vrijedna bila zlata iz Londona i Rija.

‘Kraljica diska’ gleda dalje

Nakon što se vratila kući, Perković je istaknula da se veseli velikim natjecanjima. Iz Tokija se vratila s dojmovima među kojima nije bilo puno dobrih iako je sve počelo svečano s obzirom na to da je, uz Josipa Glasnovića, bila nositeljica hrvatske zastave na otvaranju Igara.

Čast koju je imala bila je vrijedna i lijepa, no ružniji dio priče ostaje u glavi. Olimpijska pobjednica s prošlih dviju Igara o tome je pričala nakon prolaska u tokijsko finale, ističući teške uvjete u završnici priprema za natjecanje.

Očekivanja su bila prevelika

Opisujući kako je to izgledalo u glavnom japanskom gradu, Perković je po povratku u Zagreb kazala da su očekivanja od organizacije ovih Igara možda bila prevelika. U Londonu i Riju je doživjela da je sve bilo puno bolje, a kako hrvatska ‘kraljica diska’ smatra, pokazalo se da su Japanci u tom smislu puno godina iza nas.

Perković smatra da se u Tokiju jednostavno nisu snašli s organizacijskim zahtjevima koji su bili posebni zbog koronavirusa. Izazov je zbog toga bio drugačiji nego bi bio na Igrama u ‘normalno’ vrijeme, a sve se to odrazilo na natjecanju.




‘Nismo bili slobodni’

‘Nismo bili slobodni, osjećali smo se kao da smo u zatvoru’, opisala je Perković, ističući da se sportašima i sportašicama nije bilo lako boriti za pobjede u takvim uvjetima.

To se odrazilo i na njezin nastup, no sada gleda dalje. Po završetku finala u Tokiju najavila je i odlazak u Pariz za tri godine, tada će imati 34 ‘na leđima’, a želja je da na kraju natjecanja bude puno veselije nego je ispalo u Japanu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.