Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PERKOVIĆ SE NALJUTILA I NAPADA ZLATO! Evo što sve čeka našu atletsku ‘kraljicu’

Autor: I.K.

Nakon zlatnih olimpijskih odličja u disku 2012. u Londonu i ’16. u Riju, Sandra Perković željna je novog velikog uspjeha na Igrama u Tokiju. Perković će se sutra boriti za vrh, a novi izazov stiže joj nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, nakon kojih je otkrila što doživljava u glavnom japanskom gradu.

Kvalifikacijski nastup nije donio stres za hrvatsku atletsku ‘kraljicu’, ali približila je kakve je stresove prošla ranije, pripremajući se za natjecanje. S obzirom na to da je s Josipom Glasnovićem nosila hrvatsku zastavu u mimohodu na svečanosti otvaranja Igara, Perković je u Tokiju već dosta dugo i bori se s restrikcijama zbog koronavirusa koje su cijelo vrijeme stroge.

Zbog toga, bilo je problema s dolaskom na treninge, a na stadionu za trening požalila se na samo jedan krug za bacanje oko kojeg vlada velika gužva. Zbog toga je uspjela odraditi jako malo bacanja u završnici priprema, no u kvalifikacijama se to nije značajno odrazilo na njezin nastup.

Početak u 13 sati

Finale diska zakazano je za 13 sati po našem vremenu. Perković će u njemu krenuti po nastavak svoje sjajne olimpijske priče, a u njezinom društvu bit će 11 konkurentica. Među njima se neće naći Kubanka Denia Caballero, koja nije prošla kvalifikacije. U finalu će, tako, biti samo jedna Sandrina kubanska rivalka, Yaime Perez.

Finalistice su i Kineskinja Chen Yang, Portugalka Liliana Ca, Talijanka Daisy Osakue, Jamajčanka Shadae Lawrence, Njemice Claudine Vita, Kristin Pudenz i Marike Steinacker, Brazilka Izabela da Silva, Indijka Kamalpreet Kaur i Amerikanka Valarie Allman.

Vaterpolisti za prvo mjesto u skupini

Nakon pobjede nad Srbijom, početak posljednjeg tokijskog tjedna donosi nam novu utakmicu hrvatskih vaterpolista. U 8:30 sati po našem vremenu protivnik će biti Španjolska, a u tom ogledu past će odluka o prvom mjestu u skupini uoči četvrtfinala.

Kako god ispadne, Hrvatska je svoj prvi cilj u Tokiju već ostvarila plasmanom među posljednjih osam na turniru. Četvrtfinalna utakmica bit će ključna, a na rasporedu je u srijedu protiv reprezentacije koja će biti poznata sutra.




Šime i Mihovil Fantela u plovu za odličja

Šime i Mihovil Fantela će u 8:33 sati po našem vremenu krenuti u plov za odličja u jedriličarskoj klasi 49er. Braća Fantela u završni plov ulaze kao osmi i više nemaju izgleda za dolazak do odličja.

Petar Gorša i Miran Maričić borit će se za ulazak u finale u streljačkoj disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav. Kvalifikacije počinju u 4:30 sati, a potencijalni nastup u finalu je na rasporedu u 9:50 sati po našem vremenu.

Božo Starčević počinje svoj tokijski put u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji do 77 kilograma, a Anamaria Govorčinović nastupit će u kajaku na mirnim vodama, u kvalifikacijama kajaka jednosjeda na 200 metara koje su na rasporedu u 2:30 sati. Prođe li u četvrtfinale, Govorčinović bi novi nastup imala u pet ujutro po našem vremenu.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.