Foto: Igor Kralj/PIXSELL

PERKOVIĆ PONOVNO POBJEĐUJE: Sandra blistala, dobila je i olimpijsku zlatnu

Autor: I.K.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković slavila je pobjedu u bacanju diska na mitingu Dijamantne lige u Parizu. Perković je došla do prvog mjesta na pariškom mitingu bacivši disk na 65.68 metara u odlučujućoj šestoj seriji. Prije toga, imala je i bolji hitac iz druge serije, sa 66.08 metara u tom pokušaju.

Iza Sandre, u borbi za pobjedu u glavnom francuskom gradu ostale su drugoplasirana Kubanka Yaime Perez i trećeplasirana Amerikanka Valarie Allman, olimpijska zlatna iz Tokija. Perez je bacila disk na 65.31, a Allman na 64.51 metar.

Podsjetimo, Perković je nedavno u Tokiju bila četvrta u olimpijskom finalu. Nakon tog rezultata nije bilo lako, u prvom razgovoru pred kamerama HTV-a po završetku finala je i zaplakala, no nedugo potom vratila se pobjedničkim navikama.

Uskoro u Zagrebu

Perković se ovom pobjedom izjednačila s Perez na vrhu poretka diskašica u ovosezonskom izdanju Dijamantne lige. Obje imaju po 22 boda.

Najbolja hrvatska atletičarka uskoro će biti u akciji i kod kuće, na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu. Miting u glavnom hrvatskom gradu je ove godine na rasporedu 14. rujna.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.