OVOG IMA SAMO KOD NAS! Izbacili sve koji bi mogli glasovati protiv predsjednika

Autor: G.I.Š.

Naelektrizirano stanje u jednom od sportova u kojem Hrvatska bilježi sjajne rezultate, ronjenju, došlo je do usijanja nakon što je neposredno prije izvještajne skupštine Hrvatskog ronilačkog saveza, koja je zakazana za 11. prosinca u Metkoviću HRS izbacio više od 20 klubova.

Kako se navodi čin se dogodio bez ikakvog prethodnog upozorenja i mimo statutom propisane procedure, uz krivotvorenje zaključaka Upravnog odbora HRS-a, dok su razlozi izbacivanja banalni.

Ono što upada u oko jest činjenica kako su među izbačenim klubovima oni koji oponiraju trenutnom vodstvu HRS-a, kojem su na čelu predsjednik Kamil Čuljak i potpredsjednik i izbornik Valentin Rajković.

Tražili promjene

Razlog takvom činu je potpora klubova organiziranih u HRS, potpora javnosti te potvrda navoda inicijative od HOO-ove revizije, koje sve ne ide na ruku trenutnom vodstvu.

Da bi stvar bila zanimljivija među ostalim klubovima koji su izbačeni iz saveza je i DPS, čiji su članovi Mirela Kardašević, višestruka svjetska rekorderka i prvakinja, i Budimir Šobat, aktualni svjetski rekorder u zadržavanju daha s prethodnim disanjem kisika.

Banalni razlog za izbacivanje DPS-a iz HRS-a na godinu dana je navodni dug druge ronilačke udruge star 15 godina. DPS je inače jedan od osnivača Hrvatskog ronilačkog saveza, a sam klub osnovan je 1954. godine.







 

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.