Onesta: Igrači nisu krivi dok se ne dokaže

Autor: hina

Mnogo toga ružnog se sada priča o Nikoli Karabatiću, ali on je bio osoba za primjer. Žao mi je svih momaka, jer ih veoma poštujem. Ipak, ako su napravili ozbiljan prekršaj, moraju biti adekvatno kažnjeni. Uvjeren sam da će, ukoliko će biti proglašeni krivima, dečki prihvatiti kaznu, rekao je Onesta.

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Claude Onesta (55) izjavio je kako mu je žao rukometaša koji su privedeni zbog sumnji u ilegalno klađenje, ali i dodao kako ne želi da ih javnost osudi bez dokaza.

– Ovo je prvi put da se susrećemo s takvom situacijom. Postojale su glasine, ali niti u jednom trenutku, pogotovo ne tijekom OI u Londonu, nismo znali da je neka istraga u tijeku. Nije dobro da ih se sada povlaći kroz blato kao da su već krivi – kazao je Onesta.

Francuski izbornik smatra kako bi u cijelom slučaju trebala postojati presumpcija nevinosti.

– Mnogo toga ružnog se sada priča o Nikoli Karabatiću, ali on je bio osoba za primjer. Karabatić je bio sjajan na OI u Londonu. Žao mi je svih momaka, jer ih veoma poštujem. Ipak, ako su napravili ozbiljan prekršaj, moraju biti adekvatno kažnjeni. Očekujem nastavak istrage i uvjeren sam da će, ukoliko će biti proglašeni krivima, dečki prihvatiti kaznu – rekao je Onesta.

Onesta vodi francusku reprezentaciju od 2001. godin i do sada je osvojio dva svjetska zlata (2009, 2011), te dvije bronce na svjetskim prvenstvima (2003, 2005), dva zlata (2006, 2010) i jednu broncu (2008) na europskim prvenstvima, te zlato na OI 2008. u Pekingu, te na OI u Londonu 2012.

Ukupno 18 osoba, od kojih su devetorica bivših i sadašnjih igrači rukometnog kluba Montpelliera privedeno je po sumnjom za ilegalno klađenje i namještanje utakmice francuskog prvenstva protiv Cessona, koju je francuski prvak izgubio sa 28:31. Bio je to jedan od svega dva susreta koje je Montpellier izgubio prošle sezone. Osumnjičeni su Nikola i Luka Karabatić, Mickael Robin, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Mladen Bojinović, te Primož Prošt, Dragan Gajić i Vid Kavtičnik.

>>> Karabatić i suigrači namjestili utakmicu i zaradili 200.000 eura?




>>> Karabatićeva djevojka priznala, braća Karabatić brane se šutnjom

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.