Screenshot: Instagram/Maria Andrejczyk

OLIMPIJSKO SREBRO JE PONOVNO NJEZINO! Kakav rasplet sjajne priče sportašice, sve se okrenulo brzo

Autor: I.K.

Nedugo nakon povratka s Olimpijskih igara u Tokiju na kojima je osvojila srebro u bacanju koplja, poljska atletičarka Maria Andrejczyk objavila je da svoju srebrnu medalju prodaje kako bi mogla pomoći bolesnom dječaku Miloszeku u potrazi za novcem za operaciju za otklanjanje srčane mane.

Poljakinja je svoje srebro iz Tokija ponudila na aukciji, a najizdašniju ponudu s iznosom za pomoć dječaku imala je tvrtka Zabka. Andrzejczyk je to objavila na svojem profilu na Instagramu, no nakon toga stiglo je novo poglavlje ove priče.

Nakon najviše ponude i dobitka na aukciji, poljska tvrtka s razgranatom mrežom trgovina hrane i pića pobrinula se da poljska atletičarka ne ostane bez nagrade koju je osigurala pobjedom u Tokiju.

Vratili joj srebro

Kako je objavila atletska stranica Athletics Weekly, Zabka je vratila medalju poljskoj olimpijskoj pobjednici i najavila je da će dati iznos potreban za operaciju srca bolesnog dječaka.

I sama se nosila s problemima

Tijekom svojeg puta na kojem je nedavno zablistala srebrom u Tokiju, Andrzejczyk je i sama iskusila zdravstvene probleme. Najteža epizoda dogodila se prije tri godine u njezinoj borbi s rakom kostiju, što je prošla uspješno i brzo se vratila sportu, a imala je problema i s ozljedama, mučeći se s bolnim ramenom, laktom i Ahilovom tetivom.

Sa svim tim problemima, poljska atletičarka naučila se boriti u svojoj sportskoj karijeri, a priča s pomoći dječaku otkrila je i da ima veliko srce kada su drugi u nevolji.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.