Foto: Profimedia

ODLIČAN REZULTAT HRVATA: U paralelnoj utrci u Top 10!

Autor: HINA/LV

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je u paralelnoj utrci u austrijskom Lechu osvojio deseto mjesto.

Pobjedu je odnio Francuz Alexis Pinturault koji je u dvije finalne vožnje za 11 stotinki nadmašio Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Upravo je norveški skijaš bio taj koji je zaustavio Filipa Zubčića u osmini finala, iako je hrvatski skijaš u prvoj vožnji stekao šest stotinki prednosti vozeći na ‘plavoj’ stazi. U drugoj vožnji, na ‘crvenoj’ stazi, 27-godišnji Zagrepčanin nije uspio obraniti stečenu prednost, u čemu mu je odmogao i problem s opremom.

Naime, negdje na polovici kratke staze (oko 23 sekunde) Zubčić je morao popraviti naočale koje su mu se pomaknule i tako je izgubio dragocjene stotinke sekunde koje u ovakvom formatu čine razliku između pobjednika i poraženog, pogotovo u ovako izjednačenoj konkurenciji.

Koliko je Kristoffersen bio dobar pokazao je u nastavku natjecanja stigavši do finala u kojem ga je, ipak, nadmašio Alexis Pinturault i tako stigao do svoje 29. pobjede u natjecanjima za Svjetski kup.

Treće mjesto je osvojio Nijemac Alexander Schmid koji je za 58 stotinki nadmašio četvrtoplasiranog Austrijanca Adriana Pertla i tako stigao do svog drugog postolja u karijeri, ujedno i drugog u paralelnim utrkama. Treći je bio i u veljači ove godine u francuskom Chamonixu.

Pinturault je pobjedom izbio na vrh ukupnog redoslijeda u Svjetskom kupu sa 150 bodova nakon dvije utrke, a drugi je Kristoffersen sa 125. Filip Zubčić se nalazi na devetom mjestu sa 48 bodova.




Najbolji skijaši svijeta će se za bodove ponovno boriti 5. i 6. prosinca u talijanskoj Santa Caterini, gdje su na rasporedu dva veleslaloma u kojima će najbolji hrvatski skijaš ponovno biti među favoritima za mjesta na pobjedničkom postolju.

Autor:HINA/LV
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.